Since '70

De Supportersvereniging FC Utrecht vindt het belangrijk dat de historie van de club niet vergeten wordt

Zonder verleden is er geen toekomst en het moge duidelijk zijn dat FC Utrecht over een roemruchte historie beschikt. De oud-spelers en -trainers van FC Utrecht, maar ook van DOS, Velox en Elinkwijk zijn dan ook een serieus onderdeel van de Supportersvereniging FC Utrecht. Dit onder de titel: Since70.

//Op de tribune

2018-2019

Op de tribune met Dries Boussatta David Nascimento en Raymond Graanoost 20-10-2018

Toen wij enige tijd geleden Dries Boussatta benaderde met de vraag om eens een wedstrijd vanaf de Bunnikside te komen bekijken reageerde hij direct enthousiast. Ook leek het hem leuk om dit samen met zijn vriend David Nascimento te doen, want zij waren namelijk in de jaren negentig ploeggenoten onder trainer Spelbos met zijn assistenten Booy en Wouters.
Zaterdagavond waren zij aanwezig zijn op de Bunnikside, ook Raymond Graanoogstkwam de wedstrijd vanaf de Bunnikside bekijken.

Op de tribune met Marco Boogers 4-11-2018


 

Zondagmiddag was Marco Boogers te gast bij Since 70 en daar waren wij trots op . 
Marco Boogers, de Dordtse goalgetter, kwam in 1988 naar FC Utrecht om in de Galgenwaard voor doelpunten te zorgen. Dat deed hij vervolgens vijftien keer in zestig wedstrijden om vervolgens naar RKC Waalwijk te verkassen. Via Fortuna Sittard, weer RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam komt Boogers in 1995 in Engeland terecht. 
Het verblijf bij West Ham United wordt geen succes waardoor Boogers na een uitleenperiode bij FC Groningen weer via RKC en FC Volendam bij Dordrecht ’90 terecht komt. Daar sluit hij ook zijn loopbaan af in 2004. Na zijn actieve carrière blijft Boogers werkzaam bij de club uit zijn eigen stad. Hij wordt er uiteindelijk technisch directeur en blijkt daar goed in te zijn. Het kleine FC Dordrecht, dat over beperkte middelen beschikt, maakt hij succesvol en er wordt zelfs eredivisievoetbal behaald.
Een prestatie om trots op te zijn. In 2017 besluit Boogers het voor gezien te houden.
 

Op de tribune met Michael Mols 25-11-2018Mols begint zijn carrière als spits bij de club ASV Geuzenveld. Nadien vertrekt hij naar SC Eendracht '82 en Blauw-wit, en vervolgens naar Ajax. Bij Ajax speelt Mols geen wedstrijd in het A-elftal. Na zijn korte carrière bij Ajax gaat hij in het jaar 1991 naar Cambuur Leeuwarden waarmee hij kampioen van de Eerste divisie wordt. Hij scoort in 43 wedstrijden 13 doelpunten. 
In het jaar 1993 krijgt Mols een transfer naar FC Twente (fl. 1.200.000). Hij speelt 3,5 seizoenen (108 wedstrijden) in de kleuren van Twente waarin hij 26 maal scoorde. FC Utrecht neemt Mols, na bijna vier jaar bij FC Twente, transfervrij over. In Utrecht wordt Mols 3x topscorer voor FC Utrecht. Mols scoort in 3 seizoenen Utrecht 49 doelpunten in 94 wedstrijden. In Utrecht geniet hij nog altijd een ongekende populariteit bij de supporters die hem verkozen tot FC Utrecht 'legend'. 
Hierna gaat hij naar Glasgow Rangers uit Schotland. Voor naar verluidt 4 miljoen pond verkast Mols van Utrecht naar de Rangers. Mols scoort in zijn eerste seizoen in Schotse dienst (9 wedstrijden, 9 goals). In 1999 komt hij in de Champions League wedstrijd tegen Bayern München ongelukkig in botsing met Bayern doelman Oliver Kahn. Hij raakt hierbij zwaar geblesseerd aan zijn knie en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Na zijn herstel wordt hij niet meer geselecteerd voor Oranje en is hij tevens geen vaste waarde meer in het elftal van de Rangers. 
Na 5 seizoenen Rangers keert Mols in het seizoen 2004/2005 terug naar Nederland voor het afbouwen van zijn carrière. Een logische stap is om terug te keren bij FC Utrecht. Na een aantal maanden staat dit ook daadwerkelijk te gebeuren. Eerst gaat hij een aantal maanden in training bij ADO Den Haag, waarna hij op 6 november 2004 gepresenteerd wordt door Foeke Booy en zijn staf bij FC Utrecht. Mols maakt zijn rentree op het veld op 14 november 2004 in de wedstrijd FC Utrecht - Roda JC (1-1), hij mag direct in de basis beginnen. 
Dit is niet zo'n succes, want hij scoort in 14 wedstrijden slechts 1 goal. Foeke Booy besluit dan om Mols geen contract aan te bieden voor het seizoen 05-06
 

Op de tribune met Robert Wijnands 25-11-2018Robert Wijnands (Utrecht, 20 november 1971) is een voormalig Nederlands voetballer die uitkwam voor FC Utrecht, FC Zwolle en TOP Oss. Robert speelde 5 seizoenen voor FC Utrecht
 

Op de tribune met Harry Doctor 9-12-2018
Zoals bekend ontvangt Since70 zeer regelmatig personen die de club een warm hart toedragen. Deze keer was dat oud-conciërge Harry Docter.
Bij de trouwe supporter zal er gelijk een lampje gaan branden, bij een ander misschien niet dus daarom stellen wij hem in het kort even voor. 
Harry heeft zo'n 15 jaar lang voor onze club gewerkt, eerst via diverse schoonmaakbedrijven verzorgde hij de schoonmaak op wedstrijddagen. Later begon hij zich ook met andere zaken te bemoeien zoals hij zelf zegt; een lampje verwisselen, stoeltjes omwisselen en het afval verwerken. Werkelijk niets was hem teveel.
Ook was Harry actief op wedstrijddagen, denk hierbij aan het optreden van rapper aCtive voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg voor de Bunnikside.
 

Op de tribune met Frank Demouge 23-12-2018Ook voor de wedstrijd van zondag tegen Ajax had Since70 wederom 2 oud spelers te gast bij de SV FC-Utrecht. Frank Demouge kwam in augustus 2010 over van Willem 2 en tekende een contract voor 3 jaar bij FC Utrecht, dat na het vertrek van Kevin Vandenbergh naar het Belgische Eupen wel een extra spits kon gebruiken. 
De ploeg uit de Domstad heeft mede door de Europese wedstrijden een loodzwaar programma en Demouge paste binnen de ambities van de club.
 

Op de tribune met Vito Wormgoor 23-12-2018
Ook voor de wedstrijd van zondag tegen Ajax had Since70 wederom 2 oud spelers te gast bij de SV FC-Utrecht. In september 2008 maakte FC Utrecht bekend Wormgoor voor twee jaar te hebben vastgelegd, met een optie voor nog twee jaar. 
Volgens technisch directeur Piet Buter was Wormgoor een fysiek sterke en ook kopsterke verdediger, die op meerdere plaatsen in de verdediging inzetbaar was. Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht op 14 september in een met 2–0 verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen en zou dat seizoen tot zeven wedstrijden komen. 
Wormgoor begon zijn carrière bij v.v HDS uit Leersum en is momenteel aanvoerder bij SK Brann Bergen uit Noorwegen dat uitkwam in de Europa League.
 

Op de tribune met Hans van Breukelen en Jan Willem van Ede 10-2-201

Een uniek interview met Hans van Breukelen en Jan Willem van Ede twee oud Utrecht keepers die een hele mooie historie hebben bij onze club, denk aan de halve finale beker tegen PSV ( Dinsdag 21 mei 1985) Replay halve finale: PSV - FC Utrecht (2-2) "De vreugde over finaleplaats- de eerste in de geschiedenis van het Utrechtse betaalde voetbal was enorm. 
Spelers en begeleiders vlogen elkaar met tranen in de ogen in de armen en op de tribune brak onder de FC-aanhang een vreugdegehuillos, dat minuten lang aanhield. Aanvoerder Ton du Chatinier, die door de misser van Van der Grijp zijn strafschop niet meer had hoven nemen: "Wij zijn de terechte finalist over twee wedstrijden bekeken." Since 70 is momenteel een begrip aan het worden op de Bunnikside met het uitnodigen want oud spelers, trainer en andere prominenten die een belangrijk aandeel hebben bij onze club. 
Keep Up The Good Work 👊🏻
 

Op de tribune met Edwin de Kruijff 23-2-2019

Al enige tijd geleden hadden wij contact met Edwin om eens wedstrijd op de Bunnikside te komen bekijken, hij was gelijk enthousiast en aanstaande zaterdagavond is dan het dan zover. De Kruijff begon te voetballen bij amateurclub FAK uit De Bilt. Zijn professionele carrière startte hij in 1987 bij FC Utrecht, waar hij 8 seizoenen zou spelen. 
De aanvaller werd in het seizoen 1993-1994 clubtopscorer met 7 doelpunten. Edwin wordt in april 2008 hoofd van de scouting van FC Utrecht. De oud-voetballer volgt Nol de Ruiter op, die het wat rustiger aan wil gaan doen. De Ruiter blijft wel scouten, maar draagt zijn coördinerende taken over aan De Kruijff, die een driejarig contract tekent. In 2012 werd hij tevens manager spelerszaken. Hij verliet Utrecht eind 2015. 
Tegenwoordig is hij werkzaam bij de VVCS.
 

Op de tribune met Leon de Kogel 31-3-2019

Na de fantastische supportersactie konden wij natuurlijk niet achterblijven om hem eens uit te nodigen om een wedstrijd op de Bunnikside te komen bekijken. En zo geschiedde; zondag was Leon van de partij tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. 
De Kogel begon met voetballen bij amateurclub SV Houten, waar hij als verdediger de gehele jeugdopleiding doorliep en een aantal wedstrijden speelde in het eerste elftal. Nadat er in het Houtense A1-elftal een tekort aan spitsen was, werd hij in de voorhoede geposteerd door zijn trainer, alwaar de spits 25 doelpunten maakte in één seizoen en werd gescout door FC Utrecht, dat een samenwerkingsverband onderhield met de Houtense club. 
Na bij Utrecht te zijn begonnen in de A1 verdiende hij een professioneel contract waarna hij doorgeschoven werd naar de beloften van de ploeg uit de Domstad. In datzelfde jaar werd De Kogel doorgeschoven naar de Utrechtse hoofdmacht, waar hij op 6 februari 2011 zijn eerste basisplaats bekroonde met een doelpunt en een publiekslieveling is geworden, mede door zijn voorliefde voor FC Utrecht. In drie seizoenen speelt hij 35 wedstrijden voor FC Utrecht, maar in het seizoen 2013-2014 wordt hij na één gespeelde wedstrijd verhuurd aan VVV-Venlo. Zoals bekend kreeg hij in juni 2018 een ernstig auto-ongeluk in Malta waarvan hij nog steeds aan het herstellen is. 
In de toekomst zal hij zich gaan richten op jeugdtrainerschap bij SV Houten.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS