De Schoffies

Van FC Utrecht

//De Schoffies

De Utregse Schoffies

De SupportersVereniging is in 1981 opgericht door echte supporters van FC Utrecht. Deze supporters waren over het algemeen gewone jongens uit de volkswijken van de stad. Veel van deze jongens vormden de zogenaamde harde kern die actief was op de Bunnikside. In samenspraak met FC Utrecht werd er een vereniging opgericht die als gesprekspartner kon dienen. De SupportersVereniging FC Utrecht kon op deze manier opkomen voor de belangen van de supporters en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige vereniging die door de club zeer serieus wordt genomen.

Ondanks deze ontwikkeling en de enorme groei die de vereniging heeft doorgemaakt in de loop der jaren wordt de kern nog steeds gevormd door echte supporters. Geen poespas, maar elkaar de waarheid durven zeggen: dat is de SupportersVereniging. Heel diep van binnen heeft de vereniging nog steeds een beetje de mentaliteit van de Utregse straatschoffies.


Nu de SupportersVereniging een jeugdafdeling opstart, kon er dan ook maar één naam gekozen worden: De Schoffies.


Op de speciale internetpagina van De Schoffies op internet vind je informatie over FC Utrecht en de SupportersVereniging die speciaal voor jou bedoeld is. Daarnaast vind je hier informatie voor je spreekbeurt over FC Utrecht en kun je mooie kleurplaten downloaden of aan prijsvragen meedoen!
Ben jij, of zijn jouw ouders, lid van de SupportersVereniging? Dan ben jij ook een echt Utregs schoffie!


De Supportersvereniging FC Utrecht gaat zich vanaf nu ook richten op de jongere leden. Deze jongere leden verzamelen zich bij ons onder de naam "De Utregse Schoffies". Een logische naam. In 1981 werd de Supportersvereniging opgericht door normale supporters die zich verenigden rondom FC Utrecht. Deze jongens van de straat werden vaak gezien als echte schoffies. Om niet te vergeten hoe de Supportersvereniging ooit is ontstaan hebben we gekozen voor deze naam.


Voor De Utregse Schoffies zal de Supportersvereniging tal van activiteiten organiseren voor leden tot en met 12 jaar. Meer hierover zal binnenkort bekend worden gemaakt.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS