Since '70

De Supportersvereniging FC Utrecht vindt het belangrijk dat de historie van de club niet vergeten wordt

Zonder verleden is er geen toekomst en het moge duidelijk zijn dat FC Utrecht over een roemruchte historie beschikt. De oud-spelers en -trainers van FC Utrecht, maar ook van DOS, Velox en Elinkwijk zijn dan ook een serieus onderdeel van de Supportersvereniging FC Utrecht. Dit onder de titel: Since70.

//Op de tribune

2017-2018

01 Op de tribune met Arno Arts 08-8-2017
Arno Arts was helemaal vanuit het verre oosten naar Galgenwaard gekomen om twee van zijn oude clubs tegen elkaar te zien spelen. Arts maakte deel uit van de selectie die met Willem II in de Champions League uit kwam in 1999 en won met FC Utrecht de beker in 2004. Arts bleek een gezellige gast die met plezier vertelde over zijn tijd in de Domstad. Ook zijn meegekomen zoon had het naar zijn zin op de Bunnikside.
 

02 Op de tribune met Theo Lucius 10-9-2017


Theo Lucius speelde op huurbasis een seizoen voor FC Utrecht en vervolgde daarna zijn loopbaan bij, onder meer, PSV en Feyenoord. Ondanks de korte periode kijkt ook Lucius terug op een leuke tijd bij de FC. Op uitnodiging van Since70 bekeek hij de thuiswedstrijd tegen Roda JC vanaf de Bunnikside.
 

03 Op de tribune met Erik Willaarts 24-9-2017

Op deze zonnige zondag kwam de voormalig spits uit Woudenberg graag de wedstrijd tegen PSV aanschouwen vanaf de Bunnikside. Helaas pakte donkere wolken zich samen boven de Galgenwaard en verloor FC Utrecht metmaar liefst 1-7 van de club uit Eindhoven. Desondanks had de Woudenberger een erg gezellige middag en dronk hij gezellig een biertje
mee in het supportershome al beleefde hij natuurlijk wel een deja vu met deze grote nederlaag.
 

Op de tribune met Willy Carbo 29-10-2017

Willy Carbo begon met voetballen bij VV Utrecht en brak bij FC Utrecht door in het betaalde voetbal. Oudere supporters denken bij het horen van zijn naam waarschijnlijk aan het Wonder van Hamburg waarin Carbo de enige goal tegen het grote HSV Hamburg maakte. Na zijn tijd in de Galgenwaard speelde Carbo onder anderen voor Club Brugge en Feyenoord. Wereldberoemd werd hij met de hakbal die hij namens FC Twente scoorde.
 

Op de tribune met Elroy Asmus 19-11-2017 

Agelopen zondag was oud-speler Elroy Asmus de Supportersvereniging FC Utrecht met een bezoek vereren. De oud-verdediger kwam tussen 1994 en 1999 veelvuldig uit voor FC Utrecht en speelde daarna nog voor Heracles Almelo. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior zal Elroy in het supportershome te vinden zijn om daarna de wedstrijd vanaf de Bunnikside te bekijken.
 

Op de tribune met Tim Cornelisse 24-01-2018

Agelopen woensdagavond speelt onze club de inhaalwedstrijd tegen de tegenstander uit de havenstad. Ook deze wedstrijd was er een oud speler te gast zijn bij SV FC-Utrecht. Deze was zal Tim Cornelisse aanwezig zijn om een bezoekje te brengen aan het supportershome (Nederlandse zaal vlakbij de poortjes naar de tribune) en vervolgens de wedstrijd te gaan volgen op de Bunnikside. De populaire verdediger stond zeven jaar bij FC Utrecht onder contract en won in 2004 de Johan Cruijff schaal met onze club.
 

Op de tribune met Robert Roest 10-2-2018 Ton Pattinama 28-01-2018Ton Pattinama is misschien wel een van de meest kleurrijke voetballers die FC Utrecht ooit heft gehad. De middenvelder speelde tussen 1984 en 1986 in Stadion Nieuw Galgenwaard en maakte op de supporters een onuitwisbare indruk. Since70 is er dan ook trots op dat Ton Pattinama zondag terugkeerde in de Galgenwaard als gast van de Supportersvereniging FC Utrecht. 
Ton ging voorafgaand aan de wedstrijd in het supportershome aanwezig zijn en vervolgens de wedstrijd tegen de tegenstander uit de hoofdstad vanaf de Bunnikside bekijken.
 

Op de tribune met Richal Leitoe 7-2-2018
 

 
Toen wij in oktober 2017 via Eddy Overweg en Raymond Graanoogst de mogelijkheid kregen om de spelers van oud FC Utrecht te vertellen over ons mooie project reageerde Richal Leitoe vrijwel direct enthousiast, het leek hem erg leuk om eens een wedstrijd vanaf de Bunnikside te komen bekijken.
 
Voordat Richal naar FC Utrecht kwam speelde hij voor diverse amateurclubs en Feyenoord. Leitoe speelde tussen 2003 en 2005 voor onze club, waaronder de gewonnen bekerfinale in 2004 tegen FC Twente. Since70 keek er naar uit om hem te ontvangen bij de Supportersvereniging en samen met hem de wedstrijd tegen Sparta te gaan bekijken op de Bunnikside.
 

Op de tribune met Robert Roest 10-2-2018

Zoals altijd heeft Since70 ook geprobeerd voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag een leuke gast uit te nodigen. Ook dit keer is dat gelukt. Wij zijn er trots op dat Robert Roest de wedstrijd tegen PEC Zwolle vanaf de Bunnikside zal komen bekijken. Robert Roest kwam in twee verschillende periodes uit voor FC Utrecht en was daarin succesvol. In zijn eerste periode, begin jaren ’90, was hij onderdeel van het elftal dat Europees voetbal behaalde en, onder anderen, tegen Real Madrid speelde.
Na avonturen bij het Belgische Beveren en Fortuna Sittard, keerde Roest in 2001 terug in de Galgenwaard. In 2003 was hij bekerwinnaar met FC Utrecht om vervolgens zijn loopbaan af te sluiten bij AGOVV Apeldoorn. Na zijn actieve loopbaan was Robert Roest in diverse trainersfuncties actief voor de club. De voormalig verdediger was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zwolle in het supportershome aanwezig zijn om vervolgens de wedstrijd vanaf de Bunnikside te volgen. Since70
 

Op de tribune met Erik Smit 25-2-2018Afgelopen zondag ontving Since70 Eric Smit. De oud-speler van FC Utrecht bezocht de wedstrijd tegen FC Twente vanaf de Bunnikside bekijken. Smit speelde in de jaren '90 enkele seizoenen voor FC Utrecht en vindt het leuk om, samen met zijn zoon, te gast te zijn bij de Supportersvereniging FC Utrecht. Since70
 

Op de tribune met Jeroen Verhoeven 11-03-2018 
Afgelopen zondag was niemand minder dan oud-doelman Jeroen Verhoeven die op uitnodiging van de Supportersvereniging FC Utrecht een bezoek bracht bij de wedstrijd tegen Vitesse. Verhoeven speelde tussen 2012 en 2015 voor FC Utrecht en daarnaast nog voor RKC Waalwijk, FC Volendam en AFC Ajax. De sympathieke doelman is voorafgaand aan de wedstrijd te vinden in het supportershome.
 

Op de tribune met Jesus Reglero 08-04-2018Het is niet de meest bekende naam uit de historie van onze FC, maar zondag kwam Jesus Reglero de wedstrijd tegen ADO Den Haag bekijken vanaf de Bunnikside.

Deze wedstrijd heeft voor Jesus een bijzondere lading omdat hij in 1977/1978 zelf in het veld stond tegen de club uit Den Haag. ,,Ik had toen kunnen scoren”, vertelde hij later. ,,Maar Leo van Veen besloot zelf te schieten.” Jesus was één van de eerste oud-spelers die reageerde op onze oproep om in contact te komen met deze mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de FC.
Wij zijn er dan ook trots op dat hij zondag de Supportersvereniging FC Utrecht met een bezoekje komt vereren.
 

Op de tribune met Pieter Bijl 06-05-2018Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen hadden we oud-speler Pieter Bijl uitgenodigd op de Bunnikside. Bijl maakte in de jaren ’90 furore bij FC Utrecht en maakte deel uit van het team dat zich onder trainer Ab Fafié wist te plaatsen voor Europees voetbal. Bijl speelde ook voor SC Heerenveen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Pieter Bijl in het supportershome te vinden zijn om vervolgens de wedstrijd tegen VVV Venlo vanaf de tribune te volgen.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS