Forza magazine

Hier vind je alle informatie over ons magazine

//Forza Magazine

Historie Forza

Doordat de SV actief bleef en in de loop der jaren steeds meer leden begon te werven, werd het moeilijker om op een directe manier naar de achterban te communiceren. In de eerste jaren na de oprichting werd elk lid mondeling op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de toen nog kleine vriendengroep. Indien er nieuws was, werd op de tribune dit nieuws verspreid en was zo ieder op de hoogte van dit nieuws. Dit,was vanwege het feit dat de leden zich vooral op de Bunnikside bevonden.

Doordat in de loop der jaren de SupportersVereniging ook leden kreeg die op andere tribunes zaten, werd overgegaan op het maken van clubblaadjes en nieuws-brieven. Deze werden per post verstuurd, zodat op deze manier de leden op de hoogte bleven van het nieuws rondom de SV. In december 1989 werd overgegaan op het huidige blad van de SupportersVereniging, de Forza. Hiernaast de cover van de eerste Forza. Ook vinden we terug de spelers interviews, de eerste speler die een interview gaf was Johan de Kock. 


Eerste voorwoord Forza December 1989

VOORWOORD

Beste supporter,Je ziet nu voor je de eerste uitgave van het nieuwe FC-Utrecht supporters blad: 'FORZA'.Dit blad is bedoeld voor leden van de suppor¬ters vereniging en de vele FC fans die de FC Utrecht zowel uit als thuis volgen. Het is de bedoeling om 6 keer per seizoen uit te komen. Wat kun je verwachten in het blad FORZA.Uiteraard besteden we veel aandacht aan de FC Utrecht. Zo zal in elk blad een groot interview opgenomen worden met een speler. 
Maar ook de supporters van de FC komen aan bod in de vaste rubrieken: de Young Ones and the oldies. Ook zullen er wedstrijd verslagen in komen die door supporters zelf zijn geschreven. Verder zal er veel aandacht besteed worden aan voor supporters belangrijke zaken.   

De redactie van de Forza bestaat uit een aantal enthousiaste schrijvende vrijwilligers.


(Hoofdredacteur) Mike Vermeulen: Maakte al vanaf 1998 de omslag van de Forza voor hij in 2005 werd gevraagd zich nog meer met de Forza te bemoeien en werd Hoofdredacteur van de Forza. Hij waagde de sprong in het diepe en maakte van de Forza weer een blad met uitstraling. Is zeer handig met photoshop en tevens actief als fotograaf voor de Forza. Er zijn maar weinig mensen zo actief en fanatiek bezig met de Forza als hij.

(Interviews) Martijn van Wieringen: Studeerde in 2008 af als journalist op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Heeft voetbaljournalistieke ervaring opgedaan bij Dipo. Is als redacteur van de Forza actief sinds 2006 en verzorgt columns en interviews.

(Interviews) Jeron den Hartog: Houdt zich voornamelijk bezig met het interviewen van spelers.

Redactieleden & columnisten:
Rik Hazendonk
Theo O
Stefan Pragt
Prof. Z.O. Gekaseendeur
Dustin
Henk Jan van Eijk

Voor vragen en/of inzendingen voor de Forza, mail naar forza@svfcu.nl

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS