Onze vereniging

Hier vind je informatie over de historie van ons supportershome

//Historie Home

Het Supportershome is altijd een belangrijk aspect geweest van de SupportersVereniging FC Utrecht.

Sterker nog: Mede dankzij het supportershome is de SV in 1981 opgericht. Het waren roerige tijden waarin het supportersgeweld in Utrecht hoogtij vierde en het bestuur van FC Utrecht vroeg zich regelmatig af, hoe ze dit kon oplossen. De club besloot daarop om met een kleine groep fanatieke supporters om de tafel te gaan zitten om daar de nodige afspraken te maken.

De supporters die voor en na de wedstrijden rond het stadion zwierven, eisten een eigen onderkomen. Uiteindelijk werd besloten om het groepje supporters toch een eigen onderkomen in stadion Galgenwaard te geven. Het onderkomen werd het supportershome en tevens was dit was het begin van het ontstaan van de huidige SupportersVereniging. Toen in 1983 het nieuwe stadion afgebouwd was en geopend werd onder de naam “Stadion Nieuw-Galgenwaard” kreeg het supportershome haar plek onder de tribune waar van oudsher de fanatiekste aanhang zich verzamelde: De Bunnikside. Onder Vak F werd een mooi en nieuw supportershome gerealiseerd. Van hieruit bezochten de supporters uitwedstrijden en dronk men voor en na wedstrijden een drankje. Ook werd het supportershome een vaste locatie voor kaartavonden, forumavonden, feesten en ledenvergaderingen.

Het supportershome werd ook één van de belangrijkste redenen voor mensen om lid te worden van de SupportersVereniging FC Utrecht. Eind jaren ’90 werd het weer tijd voor een verbouwing. Stadion Nieuw-Galgenwaard was wekelijks uitverkocht en er ontstonden plannen voor een verbouwing. Na deze grote verbouwing zou het stadion plaats moeten bieden aan 25.000 toeschouwers. 


Ook met de SupportersVereniging ging het goed, het ledenaantal was inmiddels opgelopen tot zo’n 6.000 personen en het supportershome was te klein te geworden.Er veranderde veel. Allereerst zou het home van de begane grond naar de tweede verdieping verhuizen. Ook zou er een uitbater komen die eigenaar werd van de horeca-gelegenheid. De SupportersVereniging zou haar home dan tegen zeer gunstige tarieven kunnen huren. Tevens kreeg de SV het eerste recht op koop, indien de uitbater de ruimte zou willen verkopen.


Tijdens de verbouwing van het stadion heeft het home korte tijd onder de huidige Zuid-tribune gezeten. Op deze manier werden de leden toch nog opgevangen voor en na de wedstrijden. Toen de verbouwing afgerond was (in 2002) en het stadion weer gewoon “Stadion Galgenwaard” heette, keken de leden van de SupportersVereniging hun ogen uit. In O’Daniels, de naam van het nieuwe supportershome, was het goed toeven. De uitstraling van het home was uniek en deed Engels aan. Er waren twee grote zalen. In de ene werd de nadruk gelegd op dansen en housemuziek. In de andere zaal was de sfeer meer zoals in een café. Zo was er voor ieder wat wils. In het midden van het home was er een snackbar waar men eten kon bestellen.


Achter de bar stonden vrijwilligers van de SupportersVereniging. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het home nog net zo ingericht als bij de opening in 2002. De naam O’Daniels werd “Het Rode Hart” en dat werd weer “Number 4”. Bij elke thuiswedstrijd stroomt de ruimte vol met voetballiefhebbers die gezellig wat komen drinken. Iedereen kan er zijn ding doen: Of het nu gaat om dansen of lekker ouwehoeren en meezingen met Hollandse hits. Alles kan! Het home is regelmatig decor van feesten en partijen, maar op wedstrijddagen is er maar één groep die er aanspraak op mag maken: De SupportersVereniging FC Utrecht. Mensen die het home voor het eerst bezoeken zijn vaak onder de indruk van de sfeer en uitstraling van de ruimte.
Ook gasten uit het buitenland zijn enthousiast als ze Number 4 bezoeken. In hun ogen is het iets unieks wat wij in Utrecht hebben! Wij zijn er dan ook trots op te kunnen zeggen dat ons supportershome bekend staat als het mooiste home van Europa! 






SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS