Update Supportersvereniging & True Support

We hebben van veel supporters reacties ontvangen naar aanleiding van het bericht van FC Utrecht dat onze club begrip heeft voor de beslissing van de gemeente om als sanctie een wedstrijd zonder publiek te moeten spelen.
 
Wij zijn het hiermee volstrekt oneens en hebben FC Utrecht dit ook gemeld.
 
FC Utrecht geeft hiermee, wellicht onbewust, maar feitelijk komt het daar wel op neer, aan dat er dus begrip is voor collectief straffen en zet daarmee 99,99% van haar supporters in de kou. We zullen daarover nader in gesprek gaan met de club.
 
Het Supporterscollectief Nederland, zijnde het overkoepelende orgaan van de supportersverenigingen van de betaald voetbalclubs, waar wij bij aangesloten zijn, is al jaren samen met de KNVB doende om het collectief straffen tegen te gaan. De beslissing van de gemeente is daar eveneens in strijd mee.
 
Verder informeren wij jullie bij deze dat er gisteravond door ons een e-mail is verzonden aan alle raadsleden van de gemeente Utrecht met het verzoek om ons te ondersteunen deze sanctie van tafel te krijgen. De reactie van Een Utrecht, een van de politieke partijen in de gemeenteraad van Utrecht, is in ieder geval ontvangen en die zullen dit oppakken. Hopelijk volgen er meer politieke partijen.
 
Bestuur Supportersvereniging FC Utrecht en bestuur True Support

11666

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS