Samen thuis, samen (niet) uit

Beste supporters,

Volgende week speelt onze FC de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In de afgelopen tijd is duidelijk geworden dat wij helaas niet met het gebruikelijke aantal supporters naar Rotterdam kunnen afreizen. De reden? Het is bijna te gek voor woorden, maar een deel van de mensen die met een verplichte buscombi naar uitwedstrijden gaan, kan zich blijkbaar niet normaal gedragen en vindt het nodig om de bussen waarin zij te gast zijn te vervuilen of er schade aan toe te brengen. Iedere weldenkende supporter zal dit gedrag onbegrijpelijk vinden en de situatie waarin we zitten als een dieptepunt beschouwen. Want: de firma Pouw Vervoer heeft aangegeven niet meer het gewenste aantal bussen te willen leveren om ons, FC Utrecht-supporters, te vervoeren naar Rotterdam. Hier kunnen we van alles van vinden, maar laten we de hand in eigen boezem steken: na wedstrijden van FC Utrecht is er sprake van een enorme schade en soms zelfs sprake van een onveilig gevoel bij buschauffeurs. Dat Pouw Vervoer deze keuze maakt is dan ook volkomen te begrijpen.

Als Supportersvereniging FC Utrecht betreuren wij echter wel de gang van zaken. In onze ogen is dit een ongewenste situatie. Wij zien het liefst dat de uitvakken volzitten met supporters om onze club aan te moedigen. Wij weten dat 'de club' hier net zo over denkt: het elftal van Rick Kruys kan onze steun hard gebruiken. 
 
Echter, door deze situatie gaan er nu mensen buiten de boot vallen. Mensen die altijd uitwedstrijden bezoeken, dreigen nu de wedstrijd tegen Feyenoord te moeten missen. Als Supportersvereniging hebben wij bij de club aangedrongen om met een oplossing te komen, maar in de praktijk blijkt dat er geen vervoerder is die onze supporters naar Rotterdam wil brengen.
 
Misschien moeten we, hoe lastig ook, solidair zijn met de mensen die wel naar Rotterdam willen, maar nu niet kúnnen. Kortom: een leeg uitvak. En hoewel menig hart zal breken bij de aanblik van een leeg uitvak in De Kuip, geldt in onze ogen ditmaal: Samen thuis, samen (niet) uit.
 
SVFCU

11345

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS