In de spotlights: Rob Alflen

Deze week in de spotlights: Rob Alflen. Inmiddels is Rob Alflen assistent van Sjors Ultee bij Fortuna Sittard. De twee kenden ook een gezamenlijke periode bij FC Utrecht. In het seizoen 2014/2015 was Alfen de eindverantwoordelijke en was Ultee zijn assistent. Toch zullen de meeste supporters Alflen liever herinneren als voetballer in plaats van trainer.

De geboren Utrechter speelde als voetballer zes jaar voor onze FC. In totaal kwam hij tot 96 wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde. Hij schopte het met zijn goede prestaties tot Ajax. Bij de Amsterdammers won hij onder andere het kampioenschap en de KNVB beker, maar een vervelende blessure zorgde ervoor dat de beste tijd van de voetballer Alflen was geweest. In 2000 was het mooi geweest en hing hij officieel zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Alflen wilde het trainersvak in en behaalde in de loop van de jaren de vereiste diploma’s.

In 2011 voegde Alflen zich als assistent-trainer bij de technische staf van hoofdtrainer Jan Wouters. Aan de hand van Wouters leerde Alflen de Utrechtse selectie beter kennen. Nadat Wouters in 2014 FC Utrecht verliet, werd Alflen de opvolger. Het was de eerste klus voor Alflen als hoofdtrainer van een betaald voetbalorganisatie. Onder ‘Robbie’ beleefde FC Utrecht een teleurstellende en zwakke periode. FC Utrecht vloog er al in de 2e ronde van de KNVB beker uit en ook in de competitie werd slecht gepresteerd. Van de 34 competitie wedstrijden werden er maar 11 gewonnen. Het resulteerde uiteindelijk in een teleurstellend seizoen waarin slechts de elfde plaats op de ranglijst werd behaald.

Alflen vertrok na één seizoen uit de Domstad, waar Erik ten Hag zijn opvolger werd. Na zijn periode als trainer bij FC Utrecht, was de oud-middenvelder nog assistent-trainer bij Heracles Almelo en hoofdtrainer bij Helmond Sport. Nu is hij dus assistent bij onze tegenstander van vanavond. Ondanks dat wij Robbie het beste gunnen, hopen wij wel dat de drie punten in Utrecht blijven.

3976

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS