Column: Voetbalwereld

1-0 is genoeg! Zeker tegenover een angsthazenelftal als dat Heracles was afgelopen vrijdag. Van de Looi stond achteraf nog bloedserieus te verkondigen dat zij totale controle hadden en voor aanvallend voetbal kwamen.
 
Zo vreemd kan deze voetbalwereld dus zijn. Nog iets opvallends: ESPN verkoos Victor Jensen tot man van de wedstrijd. Hoewel ik super blij ben dat hij die winnende goal maakte, heeft hij geen één bal goed geraakt. Zelfs de bal waarmee hij de goal maakte, raakte hij verkeerd. Nadat ik deze beide fragmenten gezien had, dacht ik heel even dat ik waanbeelden had.
Maar goed, wij zijn bijna een halve competitie ongeslagen(!) en daar zijn we trots op! Eigenlijk bizar als je terug kijkt naar de start van het seizoen, want wat als…
 
Gevolg van de overwinning tegen het “parkeer de bus” elftal van Heracles (en dat in file vorm) is dat we lekker ontspannen konden kijken naar de rest van het weekend. Stiekem heb je het er al een beetje over gehad misschien maar wat als Ajax zou verliezen van AZ en wij daar kunnen winnen aankomende week… dan naderen wij die klanten tot één punt en ligt echt alles weer open.
 
Fantaseren tot en met natuurlijk, maar zonder hoop vaart niemand wel. Het is weer leuk om naar dit FC Utrecht te kijken en hopelijk weten wij dit seizoen met het huidige record te bekronen met iets moois. Eerst naar Ajax uit.
Oja, van der Hoorn was voor mij de man of the match. Wat heeft hij een omslag gemaakt en voor mij één van de steunpilaren van dit elftal en wat mij betreft een no-brainer voor een contract verlenging. Want in deze vorm is Mike een monster!
 
Over contractverlengingen gesproken, #Otjetekenbij zie je steeds meer voorbij komen op social media. En dat lijkt mij een uitstekend plan. Want wat vecht deze jongen op het veld voor onze club. Otje is ondertussen een Utrechter en mag wat mij betreft nog wel even op ons veld rond dartelen.
 
Tot volgende week,
Dustin Bronius

11649

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS