Column: mooi toetje

Wie had dat kunnen bedenken na de eerste acht wedstrijden van het seizoen… We doen mee aan de play-offs voor Europees voetbal. Terwijl er nog zo veel meer in had gezeten. Typerend eigenlijk de wedstrijd tegen AZ, die vat eigenlijk het gehele seizoen samen in één wedstrijd. Vanuit een kansloze positie met een 3-0 achterstand, de wederopstanding in de tweede helft en eindigen met 3-3.  

Op 8 oktober stonden wij laatste en zei ik: “We gaan de play-offs voor Europees voetbal halen!” En ja, ik heb het opgeschreven. Het is moeilijk om terug te halen misschien, maar wat waren we slecht in die periode. Dat het nu zo mag eindigen met zo’n mooi toetje is alleen maar winst. 
 
Maar nu willen we meer! We zijn zo hongerig naar het Europees voetbal. We smachten er naar, misschien nu wel meer dan ooit te voren. Want met Ron Jans aan het roer is het vertrouwen in het elftal en in de club aanzienlijk gestegen.  
 
Te beginnen donderdag, Sparta thuis. Hier draait het om, hier heb je het hele seizoen keihard voor moeten werken en voor terug moeten knokken. We zijn gevallen, maar we zijn opgestaan en hoe! Wij als supporters zullen er staan, wij zullen laten merken dat wij FC Utrecht zijn en daar alles voor uit de kast zullen halen.  
 
Het is aan de spelers en staf om hetzelfde te doen. Wij gaan de Galgenwaard laten kolken. Als er iets is waar ik me enorm op verheug is het de sfeer in het stadion en als dat gepaard gaat met een fel en bezeten spelend FC Utrecht, gaan we wat mee maken!  
 
Wij zijn FC Utrecht, met zijn allen één FC Utrecht en wij zullen er staan!  
 
Vlammen donderdag!  
 
Tot de volgende, 
Dustin Bronius  

11661

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS