Voorzitter SVFCU verbaasd over statement scheids

Voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht heeft zich verbaasd over de beslissing van scheidsrechter Richard Martens om het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk tijdelijk te staken. Er werden bekers bier en aanstekers op het veld gegooid. Naar verluidt hebben de scheidsrechters onderling, dus zonder samenspraak met de KNVB of de clubs, afgesproken dat als dit zou gebeuren er een statement zou worden gemaakt.

Den Hartog keerde zaterdag terug van vakantie. Het werd voor hem geen rustig avondje voetbal kijken. "Het verliep allemaal iets hectischer dan we hadden verwacht", aldus Den Hartog. Na de 1-1 van RKC werd het spel stilgelegd. "Willem Janssen begreep het ook niet volgens mij. RKC ook niet. Een aansteker gooien is uiteraard niet goed, maar er was niemand gewond. Er was verder niks aan de hand."

"Om dan een half uur van het veld te gaan... Ik heb net gezien dat ze bij Go Ahead Eagles - PEC Zwolle allemaal stoeltjes gooiden." Daar liet scheidsrechter Kevin Blom, na een korte onderbreking op het veld, gewoon doorspelen. "Die denkt misschien na alle ophef ik doe het anders. Wij hadden gisteravond een scheidsrechter die graag zijn stempel wilde drukken."

Lees en beluister hier het volledige artikel.

11320

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS