Vooruitblik: op zoek naar revanche in de 2e helft

Op zaterdag 9 januari wordt de Eredivisie na een korte winterstop weer hervat. De maand januari staat volgepland met een aantal topwedstrijden. Halverwege 2020 zag het er naar uit dat er in januari weer met publiek gespeeld kon worden. Helaas is dat niet zo, maar dat wil niet zeggen dat het minder spectaculair gaat worden. Deze planning geeft Utrecht namelijk de kans de achterstand in het klassement te verkleinen en te profiteren van alle wedstrijden die worden gespeeld tussen de teams die boven hen staan.

Utrecht speelt zijn eerste wedstrijd van 2021 tegen Groningen. Ze mogen thuis laten zien wat ze kunnen onder leiding van Rene Hake, die afgelopen week te horen kreeg door te mogen gaan als trainer van de club. Hake heeft laten zien wat hij kan, zowel bij Jong FC Utrecht als bij de wedstrijden gedurende zijn periode als interim-trainer. De afgelopen tijd heeft Hake de kans gekregen om samen met zijn staff, het team zo te vormen en voor te bereiden dat het goed kan beginnen aan de hervatting van het seizoen. Technisch directeur Jordy Zuidam en grootaandeelhouder Frans van Seumeren zien vooral veel potentie op het vlak van dynamiek en energie.

Utrecht heeft veel punten laten liggen vorige seizoenshelft, ze hebben maar liefst acht van de veertien wedstrijden gelijkgespeeld. Maar de potentie zat er zeker weten in. Op het gebied van doelpunten maken gaat Utrecht flink vooruit, zo heeft de ploeg in de laatste twee wedstrijden voor de kerstvakantie vijf doelpunten gescoord. Deze tweede helft van het seizoen wordt voor de Domstedelingen. Ze gaan laten zien dat ze zeker thuishoren aan de linkerkant van het rijtje in het klassement en misschien wel in de buurt komen van plek vier, zeker omdat de ploegen boven hen punten gaan laten liggen in onderlinge wedstrijden.

Tekst: Giorgia Albai

9195

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS