Thuisnederlaag tegen FC Groningen: 1-3

FC Utrecht moest vanmiddag (zondag) zijn meerdere erkennen in FC Groningen. In een door 21.221 supporters bezocht Stadion Galgenwaard werd het 1-3 voor de Groningers.

Amper drie minuten is de tweede helft van de wedstrijd bezig als FC Utrecht de aansluitingstreffer scoort waar het zo naarstig naar op zoek is. Invaller Pontus Almqvist, die eerder deze week wordt vastgelegd en als zevende Zweed in de historie van FC Utrecht het rood-witte shirt draagt in de Eredivisie, brengt de bal voor het doel. Daar is een poging van Bart Ramselaar de volledige Groningse defensie te machtig: 1-2.

Flinke tikken
De treffer van Ramselaar, de achtste van dit seizoen van de Amersfoorter, is de aansluitingsgoal waar FC Utrecht al vanaf de beginfase van de pot op jaagt. In de eerste tien minuten van de partij incasseert de Utrechtse FC twee flinke tikken. In de vierde minuut benut Mo El Hankouri een strafschop die door arbiter Dennis Higler wordt gegeven na het bekijken van de beelden langs de lijn (0-1) en zes minuten later is ook de tweede Groningse goal een feit. Op aangeven van Jørgen Strand Larsen knalt Michael de Leeuw de bal buiten bereik van Fabian de Keijzer tegen de touwen: 0-2.