Terugsturen FC Utrecht supporters belachelijk besluit

Tenenkrommend en belachelijk. Het besluit van de lokale driehoek van de gemeente Volendam om de supporters van FC Utrecht terug te sturen, terwijl ze al bijna in het palingdorp waren, is onbegrijpelijk.
 
De supporters van FC Utrecht waren vanavond klaar om de club te steunen in een ontzettend belangrijk duel tegen de directe concurrent. Ware het niet dat er plots een dikke streep door werd gezet, omdat er ‘signalen van onrust’ en ‘angst voor rellen’ naar boven kwamen.
 
Onderwerpen die tijdens de gehouden vooroverleggen tussen alle betrokken partijen nadrukkelijk aan bod zijn gekomen en op risico zijn ingeschat.
 
Als resultaat van het vooroverleg werden de supporters van FC Utrecht met een verplichte buscombi naar Volendam vervoerd. Een vervoersoptie waar wij absoluut niet blij mee waren, maar wel de mogelijkheid gaf dat supporters hun cluppie in deze belangrijke fase konden ondersteunen.
 
Daarom is het ontzettend kwalijk dat, terwijl het stadion naderde, plots het besluit werd genomen dat de bussen met FC Utrecht supporters terug moesten keren naar Utrecht.
 
Dankzij inzet van vrijwilligers is er bij FC Utrecht snel geschakeld en besloten het supportershome open te stellen voor de supporters die de wedstrijd in het stadion door hun neus geboord zagen worden.
 
Maandag gaan wij met de club in gesprek om dit voorval te bespreken om samen op te trekken om dit in de toekomst te voorkomen.
 
Watching football is not a crime! 
 
Bestuur SupportersVereniging FC Utrecht

11564

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS