SV-voorbeschouwing Utrecht - Groningen

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV kampte de FC al met problemen door een corona ziekenboeg en blessures. Dat beloofde niet veel goeds, maar de start was sterk. Vooral Tommy St. Jago die na een langdurige blessure zijn rentree maakte in de Galgenwaard viel in positieve zin op. Uiteindelijk wist de bezoekende ploeg wel een kans te benutten en gingen de drie punten helaas mee naar Eindhoven. Er had zeker meer in gezeten, maar ik heb geen slechte wedstrijd gezien.
 
Afgelopen week is het qua nieuws alles behalve rustig geweest. Om te beginnen maakte de FC op woensdag bekend dat Willem Janssen na dit seizoen buiten de lijnen zijn loopbaan gaat vervolgen bij VVV Venlo als technisch manager. Gezien de FC al lange tijd met Willem in gesprek was over zijn toekomst bij de FC was dit een totale verassing en teleurstelling voor iedereen in Utrecht. Toch begrijp ik wel dat hij deze kans met beide handen aanpakt en is het te hopen dat hij de kennis die hij in die rol opdoet in Venlo vervolgens in de toekomst mee terugneemt naar Utrecht.
Gisteren werd de Zweedse aanvaller Pontus Almqvist gepresenteerd in de Galgenwaard die hier de rest van het seizoen afmaakt. Het is te hopen dat de Zweed de blessure van Veerman voor de komende weken kan opvangen en er zoveel mogelijk gaat inschieten.

En op naar komende zondag waar om 12:15 in de Galgenwaard wordt afgetrapt tegen FC Groningen. Wat mis ik die tijd dat we vrijwel iedere thuiswedstrijd gewoon om 14:30 in het stadion begonnen. De Groningers staan met 7 punten onder de FC op plaats 8 en wonnen afgelopen wedstrijd in de verlening met 4-3 van NEC. Het vertrouwen is er ook bij de aanhang van FC Groningen die met meer dan 500 man in het uitvak aanwezig zijn. Dit gaat dus weer alles behalve een makkelijke wedstrijd worden.

Bij de FC is Adam Maher geschorst en keert van der Maarel terug van een schorsing. Ik ben daarom vooral benieuwd met welke spelers er in de achterhoede wordt begonnen. Het is te hopen dat het stadion weer net zo vol zit als afgelopen zondag, maar gezien het tijdstip zullen er vast minder losse kaarten worden verkocht. Laten we in ieder geval de FC proberen naar de overwinning te schreeuwen, of op zijn minst Danny Buijs overstemmen.

Come on Utreg!

8185

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS