SV voorbeschouwing PSV-uit

De gedachten gaan terug naar één van de weinige overwinningen in Eindhoven. De bekerwedstrijd in 2016. Niemand had verwacht dat wij van PSV konden winnen. Het bekersprookje voor FC Utrecht ging verder. Met vlagen was Utrecht en met name Bart Ramselaar geniaal. Één keer was Haller trefzeker en de andere twee goals werden gemaakt door uitblinker in die wedstrijd Ramselaar.

Ramselaar is ondertussen opnieuw speler van onze FC. Hij maakte de overstap naar PSV maar keerde terug naar ons mooie rood en wit. Ramselaar zal ongetwijfeld nog even terug denken aan deze wedstrijd voorafgaand aan zondag.

Ook Adam Maher stond onder contract bij PSV. Hij kwam in 72 wedstrijden voor de Eindhovenaren 12 keer tot scoren.

Naast bovengenoemde spelers, hebben er nog een aantal spelers voor beide ploegen gespeeld, waaronder Dries Mertens, Robbin Ruiter, Zakaria Labyad, Adil Ramzi, Erik Pieters en Kevin Strootman (vergeef me als ik er een aantal vergeet).

De laatste keer dat wij in de competitie uit bij PSV wisten te winnen is inmiddels 40(!) jaar geleden. In 1980 wonnen wij met 2-3 met goals van Leo van Veen, Gerard van der Lem en Ton de Kruijk.

Laten we hopen dat we het beter doen dan vorig jaar toen we met 4-0 naar huis werden gestuurd. Mijn voorspelling is echter wel een verliespartij, dit omdat we amper tot nooit winnen in Eindhoven. Laten we het maar tot het minimum beperkt houden: 1-0.

Dustin

9989

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS