SV voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht

Na twee weken rust is de grote vraag of het René Hake en Rick Kruys is gelukt om het zand uit de Utrechtse voetbalmachine te schudden. Vorige week werd bekend dat de trainer en zijn assistent het vertrouwen krijgen tot minimaal de winterstop. Dat zijn dus minimaal zeven wedstrijden met onder andere Feyenoord en PSV op het programma. Het zal mij benieuwen met hoeveel punten dit kalenderjaar wordt afgesloten en in hoeverre het vertrouwen er dan nog is.

De laatste wedstrijd kreeg het eerste voetballes en was er op geen enkele wijze sprake van passie en strijd. Geen vlekkeloze start voor de nieuwe kapitein van het Utrechtse vlaggenschip en het werd weer eens duidelijk hoe erg de twaalfde man wordt gemist.

Morgen reist de FC af naar Zwolle. Aan die club zal René Hake warme herinneringen hebben, want als assistent-trainer onder Ron Jans won hij in 2013/2014 met de Blauwvingers de KNVB-beker en de Johan Cruyff schaal. Inmiddels is dat de goede oude tijd in Zwolle, want de club staat momenteel op plek 12 waar ze in de afgelopen jaren ook ongeveer eindigden. Op papier is er dus geen enkel excuus om niet de drie punten te pakken.  

Laat ik weer eens een voorspelling doen.  
De noodzaak om te winnen wordt steeds groter en van die zeven wedstrijden waarbij de nieuwe trainer het vertrouwen krijgt is dit er wel een die je als FC moet winnen. Dat nu opeens alles gaat lopen verwacht ik niet en daarom hou ik het bij een 0-1 overwinning met een doelpunt van Gustafson.

8506

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS