Sharon, acteer niet voor de bühne, maar denk ook aan de vele goedwillenden op de tribune!

Het was afgelopen zondag weer een voetbalfeest! Na een run op kaartjes een stijf uitverkochte Galgenwaard met 4 kolkende, meelevende tribunes. Ook het geel rode uitvak deed een positieve duit in het zakje. Tot een paar minuten voor het einde. Toen sloeg de vlam op de verkeerde manier in de pan en wat er na afloop buiten gebeurde ging ook alle perken te buiten. Onze gedachten gaan uit naar de supporters die hier last van hebben ondervonden, maar ook zeker naar de beveiligers en politieagenten. Alhoewel wij uiteraard niets met deze excessen te maken hebben, betreuren wij het zeer wat hen is overkomen.
 
We hebben de afspraak om in dit soort gevallen eerst onderling overleg te hebben en pas daarna naar buiten te treden. Wij zijn echter bij geen enkel overleg betrokken geweest.
 
Vandaag kwam er echter vanuit de gemeente ongewenst ‘vuurwerk’. De eerstkomende thuiswedstrijd moet op last van de gemeente Utrecht zonder publiek worden gespeeld. Hetgeen zich gisteren heeft voorgedaan moet natuurlijk bestraft worden, maar dan wel dadergericht en niet op collectieve basis!
 
Het blijkt maar weer eens dat voetbalsupporters kennelijk een status aparte hebben. Of wordt de universiteit ook volledig gesloten, omdat een paar beroepsdemonstranten langdurig en meermalig talloze vernielingen hebben aangericht? Maar goed, laten we niet afdwalen.
 
Sharon, je bent een groot voorstander van het zoeken naar verbinding en ons contact was goed. Helaas is in deze geen verbinding gezocht. Het is daarom dat we zonder voorafgaand contact dan ook maar dit bericht plaatsen.
 
Spierballentaal is misschien goed voor het bewerken van de publieke opinie en de bühne, maar een wedstrijd zonder publiek brengt een oplossing niet dichterbij.
 
Hopelijk kom je tot inkeer en kom je terug op dit besluit. Wij zullen hier in ieder geval niet in berusten!
 
Bestuur Supportersvereniging FC Utrecht en bestuur True Support

11667

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS