Onacceptabel

FC Utrecht is weer landelijk in het nieuws geweest. Niet vanwege mooie doelpunten, knappe overwinningen of een prijs. Zelfs niet vanwege misdragingen van supporters. We zijn in heel Nederland bekend geworden als het lachtertje van de competitie. Na de (terechte) nederlaag tegen Spakenburg, staan we simpelweg voor lul.
 
De manier waarop we door Spakenburg zijn vernederd past in geen enkel opzicht bij het DNA van onze FC. We voelen ons door de selectie van de club in de steek gelaten, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook de organisatie ons teleur stelt. Daags na de wedstrijd, lijkt FC Utrecht de gebeurtenissen van dinsdagavond compleet dood te zwijgen. Wellicht hoopt de club dat we het zo kunnen vergeten. Dit lukt natuurlijk niet. Ook een excuus vanuit de selectie is nog niet gekomen. Waar we in Utrecht jarenlang gewend waren om samen (spelers én supporters) voor elkaar door het vuur te gaan, lijkt die tijd voorbij.
 
Tijd voor een signaal. Om een statement af te geven, hebben alle supportersgeledingen op de Bunnikside op woensdag de koppen bij elkaar gestoken en besloten om vrijdagavond de eerste minuten van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de Bunnikside leeg te houden. We roepen daarom zoveel mogelijk bezoekers van deze tribune op, om mee te doen aan deze vreedzame vorm van protest. Houd hierbij zoveel mogelijk rekening met elkaar en de medewerkers van FC Utrecht. We zijn teleurgesteld, boos, maar gaan onze gevoelens kenbaar maken met respect door pas na 5 minuten aanvang (wedstrijdminuten)  de Bunnikside op te gaan. 
 
Na deze vijf minuten zullen wij natuurlijk als vanouds voor de volle honderd procent achter onze club staan.
 
Bunnikside, SVFCU, Utrecht Ultra's, NuldrieNul, FCUFAN
 
 

11548

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS