Michael Silberbauer, Data-Deen met een kunstverzameling

In een vorig leven droeg hij de bijnaam Danish Dynamite, tegenwoordig is Michael Silberbauer (41) meer een grijze muis. De trainer van FC Utrecht valt vooralsnog op door niet op te vallen. Tijd voor een nadere kennismaking met de fietsende kunstverzamelaar uit Noord-Jutland. ‘Geef hem vooral de tijd.’
 
‘FC Utrecht is niet de makkelijkste club. Ook niet voor een trainer.’ Mark van der Maarel zegt het met gevoel voor understatement. In de veertien seizoenen dat hij het shirt van FC Utrecht droeg, zag hij vijftien (interim-)trainers komen en gaan. Van Jean-Paul de Jong tot Dick Advocaat en van Jan Wouters tot Rob Alflen. ‘Je moet er maar in durven stappen’, mompelt de routinier.

Toch twijfelde Michael Silberbauer geen moment toen hij eind 2022 werd benaderd. De Deen pakte zijn koffers, liet vrouw en kinderen tijdelijk achter, betrok een hotelkamer en leverde een deel van zijn Midtjylland-salaris in. En dat allemaal om zijn droom waar te maken: slagen als hoofdtrainer. Het liefst bij zijn FC Utrecht.
 
Lees hier het (PRO) artikel op VI.nl
 

11525

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS