Mark van der Maarel wint David di Tommaso Trofee

Winnaar van de David di Tommaso Trofee van het seizoen 2023/2024: Mark van der Maarel. De verdediger ontving vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard de award uit handen van Audrey, de weduwe van David di Tommaso. Vasilis Barkas eindigde als tweede, Ryan Flamingo werd derde. De winst van Van der Maarel is een historische: hij is de eerste FC Utrecht-speler die de door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde publieksprijs voor de tweede keer in de wacht sleept.

Van der Maarel neemt de trofee in het seizoen 2017/2018 voor het eerst in ontvangst. Hij finisht dan voor runner-up Willem Janssen en Sander van de Streek, die derde wordt. In de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021 stemmen opnieuw veel supporters op Van der Maarel, die in beide jaargangen als derde eindigt.
 
En nu, in zijn laatste seizoen als profvoetballer, wint de verdediger die bijna 400 wedstrijden voor FC Utrecht heeft gespeeld dus voor de tweede keer in zijn carrière de publieksprijs.
 
Van der Maarel is bovendien de eerste speler die vier keer bij de populairste drie FC Utrecht-spelers hoort. Hij ging, tot vandaag, samen met Jean-Paul de Jong, Mihai Nesu, Willem Janssen en Sander van de Streek aan kop met drie podiumplekken.
 
Barkas, die vorig jaar derde wordt, finisht dit seizoen als tweede en eindigt daarmee dus voor het tweede seizoen op rij op het podium. Barkas is de tweede goalie, na Ruiter, die twee jaar op rij in de prijzen valt.
 
Verdediger Flamingo eindigt als derde en dus bestaat de volledige top drie van het David di Tommaso Trofee-klassement van dit seizoen uit spelers uit de laatste linie. Dat is een unicum.

11664

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS