Know your history in beeld - Piet van Oudenallen

In 2020, het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestond, heeft de supportersvereniging een schitterend jubileumboek uitgebracht met als titel “KNOW YOUR HISTORY”, een prachtig geïllustreerd naslagwerk t.a.v. de bewogen achterliggende jaren van de club.

Dit boek is echter niet alleen ter ere van het 50e jubileumjaar tot stand gekomen maar ook omdat de SV FC Utrecht veel waarde hecht aan het verleden van de club.
 
Middels dit nieuwe item, een interview welke op beeld wordt vastgelegd, zetten wij oud-spelers, oud-trainers en andere oudgedienden van de FC nog één keer in de spotlights en blikken met hen terug op hun verleden bij de club.

De oudere fans kunnen zodoende nog één keer hun hart ophalen bij de verhalen van toen waarvan zij wellicht “live” getuige zijn geweest.

Voor de jongere fans, welke geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de club, is dit een fantastisch item om nog in levende lijve kennis te maken met onze oud-spelers, oud-trainers en oudgedienden waarvan menigeen al een respectabele leeftijd heeft bereikt.

De eerste aflevering trappen we af met oud FC Utrechtspeler Piet van Oudenallen. Van Oudenallen speelde als amateur bij Jodan Boys. Als profvoetballer debuteerde in 1967 bij DOS. Van Oudenallen speelde voornamelijk als vleugelverdediger.

Na de fusie van DOS met USV Elinkwijk en Velox in 1970 bleef hij de nieuwe fusieclub FC Utrecht trouw tot 1975. Hierna kwam hij nog uit voor FC Den Bosch waar hij in 1977 zijn loopbaan beëindigde.

Interviews: Siege Postuma
Beeld: Mike Vermeulen (Bunnikside)

SVFCU: TROTS OP HET VERLEDEN. OPDAT WIJ NOOIT VERGETEN!
 
Bekijk hier het interview met Piet van Oudenallen 

11372

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS