Know Your History... in beeld (4)

In 2020, het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestond, heeft de supportersvereniging een schitterend jubileumboek uitgebracht met als titel “Know Your History, een prachtig geïllustreerd naslagwerk over de bewogen achterliggende jaren van de club.
Dit boek is echter niet alleen ter ere van het 50e jubileumjaar tot stand gekomen maar ook omdat de SV FC Utrecht veel waarde hecht aan het verleden van de club. 
 
Middels dit nieuwe item, een interview welke op beeld wordt vastgelegd, zetten wij oud-spelers, oud-trainers en andere oudgedienden van de FC nog één keer in de spotlights en blikken met hen terug op hun verleden bij de club.
De oudere fans kunnen zodoende nog één keer hun hart ophalen bij de verhalen van toen waarvan zij wellicht “live” getuige zijn geweest.
Voor de jongere fans, welke geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de club, is dit een fantastisch item om nog in levende lijve kennis te maken met onze oud-spelers, oud-trainers en oudgedienden waarvan menigeen al een respectabele leeftijd heeft bereikt.
 
In deze aflevering deel 2 van ons exclusieve interview met oud-FC Utrecht speler Co Adriaanse.
 
Co debuteert op 17-jarige leeftijd als prof bij De Volewijckers. In 1970 is Co de eerste aankoop van de FC en maakt hij als voorstopper zijn debuut in de Eredivisie. In zes seizoenen speelt hij 183 officiële wedstrijden en stopt in 1976 met het spelen van betaald voetbal, net voor zijn 29e verjaardag. Adriaanse gaat verder als trainer bij onder meer Willem II, Ajax, AZ, FC Porto en Red Bull Salzburg waarbij hij bij deze clubs zeer succesvol is. In het seizoen 2014-2015 keerde hij nog eenmaal terug bij FC Utrecht als technisch adviseur.
 
Presentatie: Siege Postuma
Beeld: Mike Vermeulen
 
Supportersvereniging FC Utrecht, trots op het verleden! Opdat wij nooit vergeten!
 

11471

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS