Know Your History... in beeld (2)

In 2020, het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestond, heeft de supportersvereniging een schitterend jubileumboek uitgebracht met als titel “Know Your History, een prachtig geïllustreerd naslagwerk over de bewogen achterliggende jaren van de club.
Dit boek is echter niet alleen ter ere van het 50e jubileumjaar tot stand gekomen maar ook omdat de SV FC Utrecht veel waarde hecht aan het verleden van de club. 
 
Middels dit nieuwe item, een interview welke op beeld wordt vastgelegd, zetten wij oud-spelers, oud-trainers en andere oudgedienden van de FC nog één keer in de spotlights en blikken met hen terug op hun verleden bij de club.
De oudere fans kunnen zodoende nog één keer hun hart ophalen bij de verhalen van toen waarvan zij wellicht “live” getuige zijn geweest.
Voor de jongere fans, welke geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de club, is dit een fantastisch item om nog in levende lijve kennis te maken met onze oud-spelers, oud-trainers en oudgedienden waarvan menigeen al een respectabele leeftijd heeft bereikt.
 
De tweede aflevering trappen we af met oud FC Utrechtspeler Marco Cabo. Cabo speelde als amateur bij Velox. Cabo speelde voornamelijk als middenvelder. Na de fusie van DOS met USV Elinkwijk en Velox in 1970 bleef hij de nieuwe fusieclub FC Utrecht trouw tot 1980. Hierna kwam hij nog uit voor SC Amersfoort waar hij in 1981 zijn loopbaan beëindigde.
 
Interviews: Siege Postuma
Beeld: Mike Vermeulen
 
Supportersvereniging FC Utrecht, trots op het verleden! Opdat wij nooit vergeten!
 

9225

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS