Kansloze thuisnederlaag tegen Ajax: 0-3

FC Utrecht heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2022 aan het kortste eind getrokken. De Utrechters werden vanmiddag (zondag) in een leeg Stadion Galgenwaard verslagen door Ajax: 0-3.

Rechtsbuiten Othmane Boussaid legt de bal neer bij de tweede paal, en daar staat Tasos Douvikas. De Griek springt hoger dan zijn Amsterdamse bewakers en kopt: over. Het is één van de kansen die FC Utrecht krijgt in een fase in de eerste helft waarin de Domstedelingen jagen op de aansluitingstreffer. Maar die blijft uit, omdat ook een kopbal van Mike van der Hoorn niet tussen de palen en onder de lat eindigt en een schot van Django Warmerdam naast gaat.

Tik
Op slag van rust deelt Ajax dan een tik uit aan de Domstedelingen, door het verschil van twee naar drie doelpunten te vergroten. Na voorbereidend werk van Dusan Tadic treft Brian Brobbey in de derde minuut van de toegevoegde speeltijd van de eerste helft doel: 0-3. Een klein half uur eerder levert diezelfde combinatie - een voorzet van Tadic, het afrondende werk van Brobbey - al de 0-2 op voor de Amsterdammers.