Ingezonden column: Vanuit het hart?

Een willekeurige vader en zoon of moeder en dochter enzovoorts bedenkt op zondagochtend aan de koffie dat ze 's middags gezellig naar de wedstrijd van FC Utrecht willen gaan. Dus ze kopen twee kaartjes voor de wedstrijd, één vol tarief en één jeugdtarief en dan ben je al zo maar 45 euro kwijt. Je rijdt er naartoe en parkeert bij de Uithof, twee keer de bus a 6 euro. Ga ik er gemakshalve van uit dat je niet in de (veel te) dure parkeerplaats bij het stadion parkeert. In de rust wil je ook even wat eten en drinken en haalt twee broodjes en twee colaatjes. Ben je ook zo twintig euro voor kwijt! En dan laat ik de kwaliteit en de wachttijd even buiten beschouwing.
 
Natuurlijk gun je je zoon of dochter ook een sjaal of iets anders van de merchandise. Ga ik even uit van een sjaal, 15 euro.
Dus je doet niets geks maar gaat gewoon een middagje naar het voetbal en bent al meer dan tachtig euro kwijt! Stel je nou voor je krijgt een zaadwedstrijd te zien, dan bedenken ze zich nog wel een keer om nog een keer te gaan. We willen zo graag het stadion vol en dat lukt ook aardig gelukkig, afgelopen seizoen was het steeds voller. De echte fans zoals de meeste lezers van de Forza die blijven toch wel gaan, want dat zijn immers de echten! Maar als je een vol stadion wilt heb je ook die dagjesmensen nodig!
 
Met zulke woeker prijzen gaat dat echt niet zo makkelijk lukken. Een shirt voor tachtig euro is toch onvoorstelbaar?
Dit noem ik niet bepaald vanuit het hart maar de supporters gebruiken als commerciele melkkoe!
 
De Groentenjuwelier

8187

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS