Ingezonden column: doorselecteren

Het is niet om aan te zien. Al wekenlang (met uitzondering van de wedstrijd tegen Feyenoord misschien) is het triest. Wat is er in vredesnaam met FC Utrecht aan de hand? Nu is dit seizoen al triest want het voetbal is het voetbal niet zonder publiek. Bij bepaalde wedstrijden hadden wij van doorslaggevend belang kunnen zijn. We hebben het er maar mee te doen. Maar wat de spelers qua inzet en beleving laten zien is echt schandalig.

Typerend zijn de schoten van Mahi en Kerk in de eerste helft tegen ADO. Van die slappe balletjes die mijn dochter van 5 (!) jaar makkelijk overtreft. Daarna een Dalmau die een keer in mag vallen en een tweede volledig onnodige gele kaart pakt en daardoor de wedstrijd weg geeft. Maar wat daarna volgde was voor mij het toppunt. Guwara komt het veld in, waar ik niets van snap. Waarom komt hij het veld in en niet bijvoorbeeld een Urby Emanuelson? Een vlaag van verstandsverbijstering? Of weet de gehele technische staf het intussen ook allemaal niet meer?

Ik persoonlijk denk dat doorselecteren de juiste en misschien wel de enige oplossing is. Bij Jong lopen er meer gasten rond die tot het bot gemotiveerd zijn om in ons mooie shirt te spelen. De jeugd heeft de toekomst! Er moet echt een bezem door heen, want zo kan het toch niet langer? Ik schaam me bijna om een Utrecht supporter te zijn. En dat heb ik in al die 25 (!) jaar dat ik seizoenkaarthouder ben, niet eerder meegemaakt.

Met wedstrijden tegen PSV en Ajax voor de boeg ben ik bang dat die spreekwoordelijke gifbeker nog lang niet leeg is. Maar de enige die daar wat kunnen doen zijn die elf jongens op het veld. Laten we hopen dat tegen PSV de ommekeer is. 

Tot volgende week.
Dustin

9219

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS