In the spotlights: Bart Ramselaar

Bart Ramselaar (24) speelde in de jeugd van de Amersfoortse amateurploegen VVZA en RODA’46 . Uiteindelijk werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van FC Utrecht en doorliep diverse jeugdelftallen. Begin 2015 debuteerde Ramselaar in de hoofdmacht van FC Utrecht. In een competitiewedstrijd tegen Feyenoord mocht hij drie minuten voor tijd het veld betreden. In de laatste competitiewedstrijd van dat seizoen maakte Ramselaar zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht, tegen Vitesse. Het zou het opstapje zijn voor een definitieve doorbraak. In het seizoen 2015/2016 speelde hij alle competitiewedstrijden en bewees een vaste waarde te zijn voor FC Utrecht. Hij was dan ook vaak beslissend voor de Domstedelingen. 4 februari 2016 was daar een mooi voorbeeld van. Door twee doelpunten in de bekerwedstrijd tegen PSV te maken, schoot Ramselaar onze club naar de halve finale. Het was een avond die ook PSV niet snel zal zijn vergeten, want amper vijf maanden later vertrok de aanvallende middenvelder voor zo’n 4,5 miljoen euro richting Brabant.

Een stap hogerop bij PSV was onze Bart meer dan gegund. Hij beleefde een glorieuze tijd in zijn eerste twee seizoenen voor de Eindhovenaren. Hij werd kampioen van Nederland en mocht voor het eerst aantreden in de Champions League. De toen pas 20 jarige Ramselaar mocht zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal maken. Een nieuwe toptalent leek in opkomst. Uiteindelijk gooide een wisseling van de wacht bij PSV roet in het eten. Mark van Bommel loste Philip Cocu af als trainer van de Eindhovenaren. Van Bommel zag het vanaf het begin niet zitten in de geboren Amersfoorter, omdat hij niet in het systeem zou passen. Daardoor kwam Ramselaar in het seizoen 2018/2019 tot slechts zeven officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van PSV. In die wedstrijden was hij bij geen enkele goal betrokken. Het geluk van Ramselaar bij PSV verdween.

In de zomer van 2019 keerde Bart Ramselaar terug op het oude en vertrouwde nest bij FC Utrecht. Hij wilde bij FC Utrecht weer aan de nodige minuten gaan komen en zoals hij zelf zei: “Weer lekker gaan voetballen’’. Na zijn terugkomst leek hij de draad voor zichzelf weer te hebben opgepakt. In het afgelopen seizoen wist hij in zestien wedstrijden vijf keer trefzeker te zijn, maar dit jaar wil het nog niet lukken om het verschil te maken. Wij hopen dan ook dat Ramselaar zijn oude werkgever dit weekend pijn kan doen en de benodigde punten mee naar Utrecht kan nemen.

9223

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS