In Henk Fraser schuilt ook een romanticus

Nog één wedstrijd, uit tegen FC Volendam zaterdag. Dan zit de eerste seizoenshelft erop voor FC Utrecht. De stemming: gematigde tevredenheid. ,,Er valt nog veel progressie te boeken.”
 
Opeens ziet de wereld er voor FC Utrecht weer wat florissanter uit. Als de club de eerste seizoenshelft zaterdag zou afsluiten met een overwinning op hekkensluiter FC Volendam en Sparta zou een dag eerder in eigen huis klop krijgen van nummer vijf FC Twente, dan gaat de ploeg van Henk Fraser als nummer zes het jaar 2023 in. ,,En dan zouden we een aardige inhaalrace achter de rug hebben”, erkent de coach, die ook in dat geval nog lang niet tevreden is. ,,We hebben nog heel veel om weg te spoelen.”
 
Fraser doelt daarbij op het veldspel van zijn elftal, dat nog altijd veel beter moet. De met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen vormde als het ware een blauwdruk van dit seizoen. Aan een prima tweede helft, waarin FC Utrecht op basis van opportunisme, strijd en individuele klasse de zege naar zich toe trok, ging een uiterst moeizame eerste helft vooraf. Een waarin de bezoekers het betere voetbal lieten zien.
 
,,Qua punten zijn we op de goede weg, zeker als we zaterdag zouden winnen in Volendam”, erkent Fraser. ,,Maar wat betreft de uitvoering valt nog heel veel progressie te boeken, ja. In die zin ben schuilt ook in mij, net als in veel Nederlandse voetballiefhebbers, een romanticus. We moeten het systeem nog verder perfectioneren. Want ook ik zie punten pakken én goed voetballen graag samengaan.”
 
Lees meer in het (premium) artikel op AD.nl

11488

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS