In de spotlights: Rico Strieder

Deze week in de spotligts oud Utrecht speler Rico Strieder. De doorgaans defensief ingestelde middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Bayern Munchen en leek een mooie carrière tegemoet te gaan. Bij de Rekordmeister speelde Strieder aanvankelijk veel wedstrijden in het tweede elftal, maar op 2 mei 2015 leek zijn goede en vaste spel beloond te worden. In het elftal van de toenmalige coach Pep Guardiola startte de Duitse middenvelder voor het eerst in de basis tegen Bayer Leverkussen en speelde de volle negentig minuten.

Tot een doorbraak kwam het echter nooit. Twee maanden na zijn debuut voor Bayern Munchen vertrok hij. Strieder tekende in de zomer van 2015 een contract in de Domstad. Na zijn komst speelde hij vervolgens 108 wedstrijden waarin hij 5 keerde scoorde. Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde hij in de wedstrijd tegen SC Heerenveen in de halve finale van de play-offs in 2018. Een voorzet van Sean Klaiber werd slecht weggekopt door de Heerenveen defensie, waarna Strieder op 18 meter van de goal de bal oppikte en op Cruijffiaanse wijze de bal op de pantoffel nam om hem keihard tegen de touwen te schieten.

Het bleek een incident, want na een aantal mindere optredens en zware blessures bleek Strieder een eenvoudige waterdrager die naar eigenzeggen ‘altijd voor het team speelde.’ Inmiddels is de 28 jarige Duitser neergestreken in Zwolle. Afgelopen winter vertrok de middenvelder op huurbasis naar PEC Zwolle, maar afgelopen zomer kwam er een officiële overstap naar club uit het rechterrijtje. Deze week speelt het PEC Zwolle van Rico Strieder tegen onze FC.

Ondanks dat wij Strieder veel succes toe wensen hopen we wel dat de punten meegaan naar Utrecht.

9099

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS