In de spotlights: John van den Brom

29 mei 2011. De dag waarop John van den Brom met ADO Den Haag de play-offs voor Europees voetbal won. Een 5-1 voorsprong tegen FC Groningen werd weggegeven, maar na penalty’s werd alsnog gewonnen. Van den Brom was na de wedstrijd zeer emotioneel en sprak de woorden: “Iedereen was vandaag in tranen van blijdschap. Dat is het mooiste wat er is.’’ Van den Brom stopte op zijn hoogtepunt en vertrok na dit sportieve succes bij ADO. Er volgde succesvolle periodes bij Vitesse, Anderlecht en AZ.

Het contract van Van den Brom werd na vijf seizoen in Alkmaar niet verlengd. In de zomer van 2019 zag Van den Brom dan ook een mooie uitdaging bij onze FC liggen. De start was uitermate teleurstellend. Met FC Utrecht vloog Van den Brom uit de eerste kwalificatieronde van Europa league. Er volgde een wisselvallige periode, maar begin 2020 leek de oefenmeester zich te herpakken. Onder zijn leiding bereikte FC Utrecht de bekerfinale en was ook de top vijf binnen handbereik. Het coronavirus maakte aan die opmars een einde, maar de verwachtingen voor het volgende seizoen waren hierdoor hooggespannen. De ambitie was zelfs om het de topclubs lastig te gaan maken. Door minder goede prestaties aan het begin van het huidige seizoen kon dat idee al vrij snel uit het hoofd worden gezet.

Begin november meldde KRC Genk zich voor onze trainer. John van den Brom twijfelde geen moment en wilde de overstap maken. Bezweek Van den Brom onder de Utrechtse prestatiedruk en was KRC Genk een mooie uitweg? Of zag hij in Genk daadwerkelijk een mooie uitdaging liggen? Iedere supporter denkt hier anders over. De feitelijke statistieken waren in evenwicht voor de geboren Amersfoorter. Van de 39 wedstrijden die onder van Den Brom zijn gespeeld werden er twintig gewonnen en slechts tien verloren. Toch leek er een enorme opluchting te zijn bij de supporters, toen bekend werd gemaakt dat de Belgische topclub Van den Brom voor een bedrag van 500.000 euro overnam. “Iedereen was vandaag in tranen van blijdschap. Dat is het mooiste wat er is”, leek een terugkomende uitspraak die ditmaal van onze supporters afkomstig was.

9190

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS