In de schijnwerpers: het debuut van Ruud

We schrijven 21 september 2014; FC Utrecht - FC Groningen.

Het duel in De Galgenwaard was een wedstrijd met twee gezichten: na rust was het nog wel leuk om naar te kijken, maar voor de thee gebeurde er maar weinig. Utrecht probeerde in eigen huis wel wat te laten zien, maar kwam slechts tot een paar kansen, waarbij de beste kort voor rust voor Ramon Leeuwin was. De verdediger leek de thuisploeg met een kopbal uit een hoekschop op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd bij de paal van de lijn gehaald door Jarchinio Antonia. Een afstandsschot van Nacer Barazite ging hierna nog net naast; voor deze mogelijkheden hadden Barazite en Christiaan Kum nog voor enig gevaar gezorgd, maar veel viel er verder niet te genieten.

De eerste vijf minuten in de tweede helft waren al leuker dan het hele eerste bedrijf. Eerst kreeg Groningen een enorme kans om op voorsprong te komen, toen Danny Hoesen de diepte werd ingestuurd en veel sneller bleek te zijn dan zijn bewaker. Het lobje van Hoesen was echter ver beneden de maat, waardoor Ruiter de bal simpel kon pakken. Nog in dezelfde minuut kreeg Utrecht uit de tegenaanval ook een goede kans, maar Willem Janssen schoot op aangeven van Barazite in het zijnet. Hierna volgde er een grote kans voor Yassin Ayoub, maar na de beste aanval van de wedstrijd schoof hij de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

De derde Utrechtse kans van de tweede helft was voor Barazite, maar hij schoot op Sergio Padt, waardoor de score in evenwicht bleef. Rob Alflen besloot om Boymans in de ploeg te brengen en hij stond nog maar vijf minuten in het veld, toen hij zijn Eredivisiedebuut voor Utrecht opluisterde met de openingstreffer. Dit doelpunt kwam Utrecht zeker toe, maar de thuisploeg gaf zijn voorsprong bijna op een domme manier weer uit handen. Kum maakte een volslagen onnodige overtreding op Antonia en veroorzaakte daarmee een strafschop, maar de inzet van Chery (helemaal niet zo slecht ingeschoten) werd gepakt door Ruiter.

Onze club won de wedstrijd uiteindelijk  met 1-0.

9243

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS