Hoe FC Utrecht wéér een keeperssoap ontketende

Tot vrijdagavond streden Mattijs Branderhorst en Fabian de Keijzer voor de positie van eerste doelman bij FC Utrecht. Maar toen kwam Vasilis Barkas terug en werden alle kaarten opnieuw geschud. Alles over de Utrechtse stoelendans en ontevreden reserves.

Zaterdagmiddag, Zoudenbalch. Ruim duizend supporters zijn afgekomen op het oefenduel tussen FC Utrecht en OFI Kreta. Voor velen is het de eerste kans om Mats Seuntjens eens live aan het werk te zien of anders Souffian El Karouani. Toch gaat het langs de kant nauwelijks over het lange lijf van Isac Lidberg of de nieuwe kledingsponsor. Het enige onderwerp: de keepers. En vooral die met rugnummer 31.

Aanleiding is de avond daarvoor. Tegen 22.00 uur komt FC Utrecht met heugelijk nieuws. Althans, voor de hoofdrolspeler zelf. Vasilis Barkas keert terug bij FC Utrecht. Hij tekent voor de duur van één seizoen met nog een optiejaar. Onder de fans wordt het met gejuich ontvangen. Barkas werd afgelopen seizoen gehuurd van Celtic en keepte een uitstekend seizoen. De Grieks international was samen met landgenoot Tasos Douvikas goed voor aardig wat Utrechtse punten.

Deze zomer verliet hij zijn huurwoning in Oudewater. Zijn huurcontract liep af, hij zou terugkeren naar Schotland. Maar in goed overleg besloot Celtic zijn doorlopende contract te ontbinden. De reden was simpel: Barkas was een grootverdiener. De keeper pakte meer dan een miljoen euro per jaar. Dat was toch wat gortig voor een tweede doelman.
 
Lees hier het volledige (PRO) artikel op VI.nl

11492

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS