Henk Vonk talent van het jaar Award

Elk jaar wordt aan het eind van het seizoen door de SV de David di Tommaso Trofee uitgereikt aan de speler van het jaar. Sporadisch wordt ook een prijs uitgereikt aan “het talent van het jaar” indien dat zich voordoet zoals afgelopen seizoen het geval was met Djevencio van der Kust.

Met ingang van dit seizoen heet deze prijs officieel de

HENK VONK TALENT VAN HET JAAR AWARD

Henk kwam in 1977 bij F.C. Utrecht als assistent trainer van het 1e elftal onder Han Berger, een functie die hij in totaal 15 jaar heeft vervuld. In de vele jaren daarna heeft deze allrounder werkzaamheden verricht in de navolgende functies; trainersstaf jeugdopleiding waarbij hij trainer is geweest van ongeveer alle jeugdelftallen, trainer-coach 2e elftal, lid van de scouting, hoofdscout, hoofdtrainer ad-interim 1e elftal, hoofd opleidingen, en analist van komende tegenstanders van het 1e elftal middels video-analyse. Een aantal jaren heeft hij het Utrecht huis in beheer gehad waar hij buitenlandse en Nederlandse jeugdspelers heeft opgevangen. De clubman pur sang schroomde er zelfs ook niet voor om b.v. een speler uit IJsland in zijn eigen huis te nemen.

Als trainer was hij “hard doch rechtvaardig” en stond borg voor de Utrechtse mentaliteit waarbij de lat hoog lag. Na een dienstverband van 42 jaar is Henk in 2019 overleden maar krijgt hij door de benoeming van deze Award de erkenning en waardering voor hetgeen hij heeft betekent voor de club.

Zijn vrouw Wil, zoon Dick en kleinzoon Joey waren aangenaam verrast door dit gebaar en initiatief van de SV en in bijzijn van o.m. algemeen directeur Thijs van Es, clubman Frans van Seumeren en clubicoon J.P. de Jong nam mevrouw Vonk het prachtige 1e exemplaar als cadeau in ontvangst voorafgaand aan de wedstrijd F.C. Utrecht – F.C. Groningen.

Siege Postuma
 

11500

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS