Feyenoord en FC Utrecht willen bekerfinale spelen

Zowel FC Utrecht als Feyenoord heeft tegenover de NOS de wens uitgesproken om de bekerfinale nog wel te spelen. Al is het alleen maar om de prestige, menen de clubs.

"Sportief is het een belangrijk iets dat we hopelijk nog kunnen inhalen", aldus Utrecht-trainer John van den Brom in Langs de Lijn En Omstreken. "Sinds die 2-0 tegen Ajax kijkt iedereen hier uit naar die finale."

Feyenoord, dat vorige week van de KNVB het Europese ticket voor de bekerwinnaar kreeg toegewezen, ziet de strijd om de beker ook nog wel graag op het veld worden beslecht, maar benadrukt wel dat de uitslag van die wedstrijd geen invloed mag hebben op de verdeling van de Europese tickets.

Oorspronkelijk zou de bekerfinale op 19 april worden gespeeld. Daarna hoopte de KNVB het duel op 12 juli te kunnen inhalen, maar door de verlengde coronamaatregelen is er een streep gegaan door het evenement.

UEFA-besluit
Tot grote woede van Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren, die juridische stappen aankondigde. De boosheid zit 'm in het feit dat de Utrechtse kwalificatie voor de bekerfinale door de KNVB niet werd meegewogen bij de verdeling van de Europese startbewijzen, toen de voetbalbond vorige week duidelijkheid gaf over de beëindiging van de competitie.
 

8559

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS