FC Utrecht verslaat SC Heerenveen in Galgenwaard

FC Utrecht heeft de volle buit gepakt tegen sc Heerenveen. In een sfeervol Stadion Galgenwaard zagen 21.875 toeschouwers hoe doelpunten van Moussa Sylla en Sander van de Streek de Utrechtse FC een overwinning opleverden tegen de Friezen: 2-1.
 
Op een presenteerblaadje krijgt Sander van de Streek de bal van Hidde ter Avest. De ingevallen rechtsback stoomt op over de flank en zet voor, waarop Van de Streek deel twee van de klus voor zijn rekening neemt: de kopbal. Die is minstens zo goed op maat als de voorzet van Ter Avest. Keeper Xavier Mous is kansloos op de inzet van de FC Utrecht’er, tien minuten voor tijd: 2-1.

Belangrijke save in slotminuut
Het is het doelpunt waar FC Utrecht op dat moment al een klein uur naar op zoek is. Een goal die zorgt voor opluchting en ontlading in Stadion Galgenwaard, want het blijkt een treffer te zijn die drie punten oplevert tegen een taai sc Heerenveen. Een ploeg, bovendien, die in de slottellen nog akelig dicht bij een gelijkmaker is. Benjamin Nygren krijgt in kansrijke positie de mogelijkheid te schieten, maar stuit vervolgens op Maarten Paes.

Lees hier het volledige artikel op fcutrecht.nl

11345

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS