Fans wachten spelersbus FC Utrecht op

De spelersbus van FC Utrecht is dinsdagavond opgewacht door een groep supporters. Utrecht verloor kansloos van Vitesse en vooral de manier waarop kan de fans niet bekoren. "Er zijn een hoop frustraties geuit. Het spel was on-Utrechts", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht.

Een groep van ongeveer dertig à veertig supporters wachtte de spelersbus op en ging in gesprek met spelers en de staf. "Waarom? Dat kun je zelf wel invullen", aldus Den Hartog. "We hebben gesproken, over en weer en zijn uiteindelijk weer goed uit elkaar gegaan. De supporters zijn heel teleurgesteld, zeker in een jubileumjaar."

Lek boven krijgen
Na zestien wedstrijden staat FC Utrecht tiende, met slechts 18 punten. De ploeg staat qua punten dichter bij de zestiende plek (play-offs om degradatie) dan bij de zevende plek (play-offs om Europees voetbal).

"Je hoeft de spelers niet te vertellen dat het niet goed gaat. Het merendeel snapt dat heus wel. Gisteren haalden slechts twee spelers een voldoende. Willem Janssen en Sylian Mokono, de rechtsback van Jong Utrecht die inviel. De rest haalde niet zijn niveau en dat is bedenkelijk. En dat heeft een oorzaak. Het is aan de spelers en de staf om het lek boven te krijgen", zegt de voorzitter van de SVFCU.

Den Hartog hoopt dat bij de club het kwartje gaat vallen dat het zo niet verder kan. "Het is menens. Het is een jubileumjaar (FC Utrecht bestaat 50 jaar, red.) en er waren heel andere verwachtingen. Daar komt dan uiteraard corona bij, dus het is een rollercoaster. Maar we willen goed spel zien, vermaakt worden en punten. Het minimale is dat er inzet getoond wordt om iets te halen."

"We weten ook wel dat je niet altijd kan winnen. Verliezen hoort erbij", vertelt hij. "Maar dan moet je als FC Utrecht wel met opgeheven hoofd van het veld. De moedeloosheid straalde er gisteren van af."

Lees het volledige artikel op RTV Utrecht 

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS