Drie punten in Friesland: 1-2

FC Utrecht heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion waren doelpunten van Bart Ramselaar en Mike van der Hoorn vanavond (zondag) precies voldoende voor het binnenhalen van de volle mep: 1-2.

Een schot van Quinten Timber levert een hoekschop op voor FC Utrecht, halverwege de tweede helft. Adam Maher neemt de corner en legt de bal bij de tweede paal perfect klaar voor Mike van der Hoorn. De verdediger kopt knap raak en treft, voor de tweede keer dit seizoen, met een kopbal doel. Het levert een verdubbeling op van de Utrechtse marge in Heerenveen: 0-2.

Ramselaar breekt de ban
Een minuut of tien eerder is het Bart Ramselaar die de ban breekt in Friesland. De vanaf de linkerflank spelende Amersfoorter ziet hoe goalie Erwin Mulder van sc Heerenveen van zijn lijn komt, is eerder bij de bal dan de sluitpost en legt de keeper met een knappe plaatsbal in de luren: 0-1 voor de Utrechtse FC; een voorsprong die alleszins verdiend is.