Cor Hildebrand overleden

Beste supporters,
 
Dinsdagavond ontvingen wij het trieste bericht over het overlijden van oud-speler Cor Hildebrand. 

Cor Hildebrand groeide op in Sterrenwijk. Zijn vader was voddenboer met een drankprobleem. Voetbal interesseerde hem in het geheel niet. De rol van voetbalvader wordt overgenomen door zijn opa, door overbuurman Van de Bogert en door trainer Ries van Maarschalkerweerd. In september 1969 debuteerde Hildebrand namens DOS tegen MVV.
 
Hij was na de fusie in 1970 één van de spelers van het allereerste elftal van FC Utrecht. Cor was bescheiden en zachtmoedig maar kracht, inzet en een enorme winnaarsmentaliteit typeerden hem als voetballer. Deze combinatie maakte Cor Hildebrand al snel populair bij de supporters van FC Utrecht. In acht seizoenen speelde Hildebrand 174 wedstrijden voor onze FC als rechtsback. Tussendoor kwam hij een jaar uit voor FC Wageningen in de eerste divisie. In 1979 beëindigde hij zijn loopbaan om als trainer in het amateurvoetbal verder te gaan. De periode bij de FC had hij voor geen goud willen missen en hij heeft deze mooie periode van zijn leven ervaren als het samenzijn met "1 grote familie". Naast het voetbal heeft Cor altijd 40 uur per week gewerkt bij de post.
 
De uitspraak "hoe kan ik helpen?" in plaats van "waar word ik beter van" typeerde Cor ten voeten uit. Hij stond altijd klaar voor voor zijn naasten.
 
 Als trainer was Cor Hildebrand actief bij Leerdam Sport, Hercules en Argon uit Mijdrecht.
 
Na een ziekbed vanaf februari 2022 is Cor op dinsdag 16 augustus in Utrecht overleden.
 
Wij wensen de familie en vrienden van Cor Hildebrand veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Supportersvereniging FC Utrecht

11456

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS