Column: Zielloos

Een hele zomerstop heeft het geduurd, voordat we in competitie verband weer in onze Galgenwaard mochten spelen. Iets waar je als supporter maar ook als speler heel erg naar uitkijkt. Althans… dat zou je denken.

Ik zal aftrappen met: ‘Ik heb zelden zo’n saai en zielloos FC Utrecht gezien.’ Ik durf zelfs te stellen dat ik naar een wedstrijd heb gekeken die nog slechter was van onze FC dan onze slechtste wedstrijd vorig seizoen. Er zitten spelers op de tribune en op de bank die ondanks blessures etc. de afgelopen seizoenen meer ziel in wedstrijden stopt dan de elf ideale schoonzonen die afgelopen zondag de wedstrijd tegen Heerenveen gespeeld hebben. 

Toornstra
 
Ik kan er niet omheen. Ik denk serieus dat we het mindere tweelingbroertje met twee linkervoeten van Jens hebben overgenomen van Feyenoord t.o.v. zijn eerste periode hier en zijn prestaties in Rotterdam. En wat me nog meer verbaasd is dat hij wedstrijd na wedstrijd mag blijven staan. Als iemand mij kan vertellen of er uberhaupt een bal vooruit vanaf zijn voet is aangekomen graag! En dat terwijl er jonge gretige spelers op een kans zitten te wachten! Ik denk dat je het op dit moment geblinddoekt nog beter zal doen. 
 
Ook het opstellen van grijze muis Jensen (tegen Heerenveen) op een cruciale nummer 10 positie snap ik niet echt. En dan hebben we dus twee spelers besproken op twee cruciale posities. Als die niet thuisgeven dan zakt je hele elftal in elkaar. Natuurlijk hebben we pech gehad met de kansen die we kregen. Maar dat hoort geen reden te zijn dat je eigenlijk nul duels uitvecht in een wedstrijd. 
 
De speler met de meeste tackles in de wedstrijd, en dat waren er welgeteld twee(!) was de ingevallen Klaiber in notabene de 79e minuut(!) Hoe dan?! Dat voor een club die staat voor inzet en strijden…
 
Ik heb van der Hoorn bekritiseerd, maar ik vond hem tegen Heerenveen samen met Azarkan de beste van het veld. Dat mag dan ook gezegd worden. Bozdogan speelde verstoppertje en ook Douvikas lijkt er niet helemaal met zijn hoofd bij te zijn. En dan speel je je eerste thuiswedstrijd dit seizoen, dan schotel je, je eigen fans dit voor?! 
 
Levensvreugde
 
Om mijn medepodcast maker te citeren: ‘Zij hebben nu al in één wedstrijd even de levensvreugde uit me gezogen.’ En op de avond na zo’n wedstrijd snap ik dat maar al te goed. Want Silberbauer, met ideaal ingestelde ja-knikkers ga je geen wedstrijden winnen. We hebben “klereleijers” in het veld nodig. Met een eigen wil en een eigen mening! 
 
Ik had niet verwacht om na één thuiswedstrijd zo’n column te moeten schrijven. Ik had echt de overtuiging dat het een mooie wedstrijd ging worden. Ik zag een zielloos en onherkenbaar FC Utrecht. Dat na het tijdperk ten Hag, geen stap verder is gekomen op sportief gebied…
 
Tot volgende week,
Dustin Bronius 

11593

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS