Column: wintertransfers

Als allereerst wil ik alle supporters een gelukkig nieuwjaar wensen. Want wat een jaar hebben we achter de rug. Een jaar om snel te vergeten. We zijn amper in het stadion geweest en we missen het! Juichen, springen en schelden op de zoveelste “klote” bal van Kerk of van der Maarel.

Het is ook de tijd dat de winterse transfer window weer open is. Ik zelf ben geen voorstander van tussentijdse transfers. Mede omdat dit vaak paniek aankopen zijn met een uitzondering daar gelaten. Om wat namen te noemen die de afgelopen 3 seizoenen in de winter werden aangetrokken: Peterson, Sané, Kramer, Bazoer, Zoet en Klich. Deze spelers hebben geen onuitwisbare indruk achter gelaten in de tijd dat zij hier gespeeld hebben. Zoet mede dankzij de corona uitbraak, een Peterson, Sane en Kramer waren alles behalve succesvol. Bazoer nu bij Vitesse een enorm belangrijke schakel die we begin volgende week weer tegenkomen en een Klich op dit moment sterkhouder bij het verrassend goed presterende Leeds United. Een garantie voor succes zijn die winterse aankopen de laatste jaren dus niet.

Nu heb ik alweer veel namen voorbij zien komen die wellicht de lederen gaan versterken. Namen zoals Brobbey, Timber (beiden Ajax), Pinas van ADO, Harroui van Sparta en een rechtsback uit Zweden Witry. Intrigerend zijn deze periodes wel altijd. Want met regelmaat worden de nieuwssites op verversen geklikt puur uit interesse of er nog nieuwe spelers onderweg zijn of dat er een paar spelers gaan vertrekken.

Deze periode kan je wel gebruiken om eventuele “overbodige” jongens te slijten. Jongens zoals Guwara, Lonwijk en toch ook op zekere hoogte Troupee die tot nu toe niet aan kunnen haken. Troupee word zelfs langzaam voorbijgestreefd door Mokono die het in Jong Utrecht prima deed. Nu is mijn mening wel dat Hake met betrekking tot Mokono moet gaan kiezen. Of laten spelen in het eerste of weer terug naar Jong. Want die jongen speelt de laatste weken geen minuut meer omdat hij alleen maar op de bank bij het eerste zit.

Zit er dan helemaal niets positiefs tussen in die wintertransfer periodes? Zeker wel! Want Haller kwam bijvoorbeeld in het seizoen 14/15 tussentijds over van Auxerre. En een seizoen later kwam Labyad ook tussentijds transfervrij de gelederen versterken.

Wie is jouw flop of top transfer geweest in de afgelopen 50 jaar FC Utrecht? Laat het weten in de comments, ik ben heel nieuwsgierig!

Zaterdag wacht als eerst Groningen. De drie punten zijn nodig en laat dit asjeblieft de seizoenshelft zijn waar we zo naar snakken! Hopen dat Padt een keer z’n dag niet heeft tegen ons.

Tot volgende week!

Dustin

286

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS