Column: Wij willen die beker!

Sparta-uit, op voorhand een lastige wedstrijd, maar na de rode kaart was het een gespeelde wedstrijd. Utrecht heeft geleerd van de fouten die het tegen Vitesse maakte. Het bleef geduldig, liet de bal het werk doen en dat mondde uit in een keurige 0-3 overwinning. De toekomst en dus de invallers moesten het werk doen en leverden. Hoe heerlijk is het dat Jensen en ook Descotte de wedstrijd beslissen. Het waren goede goals, en ook de mug wist weer te prikken. Is “Otje” nu los? 
 
Dan val ik nog even over het besluit van de gemeente Leeuwarden. Er mogen geen uit-supporters meer komen in het stadion. Cambuur zelf heeft zich nadrukkelijk uitgesproken er niets mee te maken te hebben met het besluit. Het is een verkeerde trend aan het worden, het weren van uit-supporters. Voetbal hoort ten alle tijden met zowel thuis als uit-supporters te spelen. Het is zelfs zo, waarom mogen er geen reguleerde uit-supporters mee? Zij worden immers in bussen gepropt, nagenoeg als vee naar het uit-vak geleid en daar (meestal) in een glazen hok gestopt. Om er vervolgens, nadat al het thuis publiek vertrokken is, bijna als gedetineerden voor vervoer terug worden gebracht. Maar Burgemeesters staan verschillende demonstraties wel toe, waarbij wel alles toegestaan lijkt te zijn. Ook tijdens het WK, werden verschillende vernielingen aangericht, teksten zoals: ‘hopen dat het meevalt.’ Etc. Maar geen verboden. Maar als het om het landelijke competitie voetbal gaat, gaan we in eens statements maken. Voetbal hoort met zowel thuis als uit-publiek. 
 
Ondertussen staat heel Spakenburg op zijn kop. Wat leeft het daar, en terecht overigens. Zij komen met ontzettend veel supporters naar ons mooie stadion. Er was nog een competitiewedstrijd tegen Jong Volendam, maar ik heb me laten vertellen dat het daar amper over ging. Het leeft daar, maar ook bij ons. Wij snakken naar succes. Er is nog iets niet afgemaakt, en dan doel ik op de bekerfinale in de corona periode. Die bekerfinale werd niet eens gespeeld en dat terwijl we in een krankzinnige halve finale Ajax versloegen.
 
Die dag jongens, wij waren onoverwinnelijk, natuurlijk we zijn er nog niet. Maar ik zelf ben er van overtuigd, mocht je Spakenburg verslaan, als wij de halve finale thuis loten  gaan we naar de finale. De club, wij en alles er om heen zal deze wedstrijd zo op scherp zetten dat er weer een soort van onoverwinnelijkheid gevoel gaat spelen in de selectie. Want wij willen die beker! 
 
Nu eerst tegen Spakenburg, dat moet een heel groot voetbalfeest worden! Hoe vaak komt zo’n “Utrechtse derby” nu voor? Nooit! Ik hoop dat we er met z’n allen, zowel Spakenburg als Utrecht er een waar spektakel van kunnen maken. Met uiteindelijk FC Utrecht als winnaar. Ik denk dat beide ploegen en clubs daar wel mee kunnen leven!
 
De strijd gaat beginnen!
 
Dustin Bronius 

11546

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS