Column: Weer thuis!

Laat ik in deze column maar positief beginnen. Daarna zal ik wat kritischer zijn om weer positief af te sluiten. Tenminste het proberen. 

We waren weer thuis! Een uitverkocht huis wel te verstaan! Vele hadden de moeite genomen om in het bloedhete weer de gang naar het stadion te maken. Vol goede moed uiteraard want de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Allereerst een mooi gebaar van de club om de SV te feliciteren met het 40-jarige jubileum. Goed om te zien dat ook daar aandacht aan wordt besteed. 
 
We zagen erna dat FC Utrecht goed uit de startblokken schoot. Wederom zo’n 4 a 5 kansen in de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Opnieuw, net zoals in de eerste wedstrijd tegen RKC werden deze niet benut. Met name de 100% kans van Redan, moet gewoon een goal zijn. Na die eerste paar goede minuten zakt FC Utrecht heel ver weg. Het lijkt een soort repeterend verhaal te gaan worden. Natuurlijk, veel nieuwe spelers, een nieuwe trainer en een nieuwe speelwijze maar, na teleurstellende seizoenen is het geduld wel een beetje op bij de supporters. Niet helemaal eerlijk t.o.v. deze situatie dat snap ik wel, maar vanuit supporters oogpunt volledig te begrijpen. We snakken heel erg naar een goed seizoen met een mooi einde. Iets tastbaars. En als je dan in een uitverkocht huis dit voorgeschoteld krijgt, is dat frustrerend. 
 
Dit team en deze speelwijze heeft tijd nodig. Tijd wat er wellicht bin FC Utrecht helemaal niet is. Er staat druk op. Maar toch, zie ik de potentie. Want tegen RKC en ook tegen Cambuur hebben we gezien dat ze het wél kunnen. Ook in de voorbereiding met vlagen gezien waar het team toe in staat is. Maar het moet er in de competitie wel wat sneller uitkomen en vooral niet mee gaan in het spel van de tegenstander. 
 
Het is weer begonnen en vooral het thuiskomen in een volle Galgenwaard heb ik van genoten. Het weerzien van medesupporters is iets wat altijd gemist word. Het samen beleven van de wedstrijd. En vooral de gezonde spanning wanneer je het stadion weer betreed. Onze tempel, onze club, maar vooral ons tweede huis! 
 
Tot volgende week,
Dustin

11454

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS