Column: Wat een bende…

Drie wedstrijden, drie nederlagen en drie keer niet gescoord. Gaat dit de slechtste seizoenstart ooit worden? Er stapelen donkere wolken op boven de Galgenwaard.
 
Ik en ik denk bijna alle supporters beginnen ons zorgen te maken. Niet alleen om de laatste drie resultaten, maar om het algehele beleid. Hoe kan het nou, dat we sinds Erik ten Hag sportief gezien, geen stappen meer vooruit hebben gezet, maar er zelfs slechter op zijn geworden.
 
We zien geen herkenbaar FC Utrecht en dat terwijl er elk seizoen uitgesproken word, dat wel te ambiëren. Beginnen we dan nu echt afscheid te nemen van de volksclub FC Utrecht?
We zijn sinds het jubileum het lachertje van de Eredivisie aan het worden. En eerlijk is eerlijk, dat is onze eigen schuld. De laatste vier jaar zijn er tal van spelers vertrokken (ik ben gestopt bij de 50(!)) en daar voor zijn er ook ongeveer hetzelfde aantal voor terug gekomen. En dan heb ik het over de laatste vier jaar! Het is alsof onze technisch directeur in real life, football manager(populaire voetbal game) aan het spelen is. Er is geen continuïteit en structuur.
 
Als ik dan de reacties op internet zie van een heleboel supporters dan zijn we wel degelijk ons gezicht aan het verliezen. Er gaat structureel iets mis en dat is zorgelijk. Het is nog te vroeg in het seizoen om te zeggen dat wij het nieuwe FC Groningen gaan worden van dit seizoen, maar wat ik tot nu toe heb gezien in wedstrijden, kan ik me voorstellen dat die gedachten de overhand gaan nemen.
 
Het is tot nu toe één grote bende… En dat probleem leg ik persoonlijk niet alleen bij Silberbauer. Het gaat al jaren structureel mis, met welke trainer en spelers wij dan ook gehad hebben. Het gaat een keer een niet te houden situatie worden, en dat moet je als club niet willen. Het word tijd voor een omslag, want als we logisch redeneren zijn we terug bij af en dat terwijl er ambities uitgesproken worden die je met dit beleid (gezien de laatste vier a vijf jaar) nooit maar dan ook nooit waar gaat maken.
 
En dan heb ik de wedstrijd tegen Zwolle niet eens besproken. Je creëert nagenoeg geen kansen tegen een promovendus! Een schande! Meer kan ik er niet over zeggen.
 
Ik ben benieuwd wat de aankomende weken gaan brengen. Het moet anders, want hoe het nu gaat, dat werkt niet! Al jaren niet!
 
Of worden er nu weer drie spelers gehaald om de goed nieuws show weer te laten beginnen? Ik hou mijn hart vast voor volgende week tegen Feyenoord.
 
Tot volgende week,
Dustin

8187

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS