Column: Volgende halte Willem II

De eerste helft tegen VVV begonnen we fel en dat resulteerde direct in twee kansen voor onze Spaanse vlieg Dalmau. Maher miste een zeldzame strafschop want in competitie verband werd er sinds 2014 (!) geen strafschop meer gemist. En toen begon het gevoel mij al weer te bekruipen zo van: “Het zal toch niet weer hé”. Gelukkig had Hake in deze wedstrijd drie gouden wissels voor handen en besliste zij met z’n drieën de wedstrijd. Twee goals van Mahi, een goal van Ramselaar en een assist van Moussa Sylla. Drie punten in de tas en op naar Tilburg.

Willem II, de club die ten koste van FC Utrecht Europees voetbal mochten gaan spelen van de KNVB. Dan is dat nog tot daar aan toe, maar alle steken en hard gelach richting ons vanuit Tilburg stak en steekt mij nog het meest. Misplaatste arrogantie ten top en daarom heb ik dus ook nul medelijden met de ploeg uit Tilburg dat nu strijd tegen degradatie. Ik hoop stiekem dat alle reacties vanuit Tilburg rondom dit hele gebeuren nog eens onder de neus worden geschoven van de spelers. Misschien uit wrok, maar misschien is dat wel de manier om de spelers optimaal gemotiveerd te krijgen.

Ik luisterde van de week de podcast: “Het verhaal van…” waarin Rick Kruys zijn verhaal doet. Een enorme aanrader! Mocht je hem nog niet geluisterd hebben, zeker doen! Rick Kruys is in deze voor mij dan ook de aangewezen persoon om deze sentimenten te kunnen overbrengen naar de selectie. Een clubman, eentje die weet wat er in Utrecht gevraagd word. De opmerkingen vanuit Tilburg zullen vast bij Rick op zijn netvlies staan met zijn fotografische geheugen. Laten we asjeblieft die klanten uit Tilburg met nul punten staan!

De aankomende drie wedstrijden (Willem II, Emmen en RKC) kunnen naar mijn mening je seizoen nog maken maar ook breken. Al zal het typisch FC Utrecht zijn dat je er één wint en twee gelijk speelt. Het er lekker tussen in laten, al hoop ik natuurlijk anders. Wanneer je negen punten kan halen in deze wedstrijden doe je meer dan goed mee voor de plekken waar je graag wilt zijn.

Eerste halte Willem II in Tilburg, laten we hopen dat we na deze wedstrijd het kunnen om toveren tot Stilburg!

Tot volgende week.

Dustin

9265

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS