Column: Verwacht verlies

Natuurlijk is het balen als je verliest en vooral omdat je nauwelijks tot niets creëert en dan heeft Feyenoord nog eens 120 minuten voetbal in de benen doordeweeks.
 
Dit soort duels worden eigenlijk altijd beslist op details en zo ook nu. Velen zullen me voor gek verklaren, maar ook ik vond dat onze verdediging qua organisatie best prima stond. Ik vond voornamelijk ons middenveld verzaken. Kijk nog maar eens goed de eerste tegengoal terug die Feyenoord maakt. Szymanski de “nummer tien” van Feyenoord (middenvelder) staat vogelvrij. Zet het beeld eens stil en kijk eens waar onze middenvelders (Brouwers, Toornstra en ook Jensen) zich opstellen. 
De tweede goal: Douvikas lijdt balverlies en zet de achtervolging in op Gimenez. Douvikas geeft op, als hij meeloopt met Gimenez, gaat deze nooit de bal in kunnen kopppen. Bij de laatste goal voorafgaand aan het schot is het voornamelijk niet ingrijpen. Kijk maar eens hoe Toornstra het duel aan gaat. Hij valt gewoon om, vervolgens lopen van de Streek en Viergever elkaar in de weg en grijpen zij niet doortastend in. 
 
Deze tegengoals wijd ik enigszins aan een gebrek aan mentaliteit en inzet. De wil om voor het team die extra paar meters te willen en kunnen lopen om tegengoals ten koste van alles te voorkomen en dat is een kwalijke zaak. Natuurlijk zijn onze verdedigers in balbezit niet van het niveau een splijtende pass en de voetballende oplossing te zoeken. Aan de bal moet onze verdediging beter. Qua organisatie ben ik het dus echt wel met Viergever en van der Maarel eens, dat het verdedigend best goed stond.
 
Het was desondanks niet om aan te gluren en uiteindelijk was ik blij dat de wedstrijd voorbij was. Bas Dost maakt op aangeven van Klaiber een geweldige goal, helaas is deze alleen voor de statistieken. Aanvallend breng je in dit soort wedstrijden veel te weinig. Ik zie veel te veel verstop-gehalte. Durf eens te voetballen en durf aan de bal te komen in plaats van het hanteren van een lange bal!
 
Alvast voorsorterend op volgend seizoen is doorselecteren het toverwoord, denk ik. Persoonlijk qua routine zou ik Viergever, Klaiber, Van de Streek en Dost graag behouden. Ook Labyad wil ik graag de tijd geven om wanneer hij volledig wedstrijdfit is, eerlijk te beoordelen. Van Toornstra en van der Hoorn had ik, mede door hun ervaring elders, veel meer verwacht. Zij kunnen, mijns inziens, niet meer leveren wat zij graag zelf willen. 
 
Afijn, dat is een zorg voor later. Het is te hopen dat Bozdogan en Booth zo snel mogelijk volledig fit zijn. Deze twee jongens kunnen aanvallend net iets extra’s brengen. We moeten namelijk nog wel even en hoewel het er nu naar uitziet dat we niets in de play-offs te zoeken hebben… Gaan we ze naar alle waarschijnlijkheid toch spelen, en dan wil ik die graag winnen ook.

Er is nog genoeg te winnen in een vooralsnog teleurstellend seizoen. Oja, de gepubliceerde trainingstijden van FC Utrecht, zijn de trainingen die publiek kan en mag bezoeken. Nu lijkt het net alsof er amper tot niet getraind wordt, terwijl dat niet het geval is.
 
Tot volgende week,
Dustin

8185

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS