Column: Verloren

Dit was één van de meest trieste FC Utrecht – Ajax edities ooit denk ik. Ik heb geen bezieling gezien, geen strijd gezien en vooral geen lef gezien. Een FC Utrecht – Ajax staat voor FC Utrecht met opportunistisch spel. Eventueel de lange bal geven, hoog druk zetten en zorgen dat je juist wel je duels uit gaat vechten. Ajax heeft een comfortabele middag aan de bal gehad. En dat is wel eens anders geweest. 

Nu moet ik zeggen dat FC Utrecht gedisciplineerd aan het verdedigen was, maar dan wel echt zonder hun tanden te laten zien. De enige overtreding waar ik iets van gif in bespeurde kwam notabene (bij wijze van spreken) van iemand die 1.10m hoog is. Boussaid liet met die overtreding zien (die op de bal was trouwens) wat FC Utrecht tegen Ajax hoort te zijn. Maar ook hij liet het beperkt tot maar één overtreding. Voor de rest was het maar een tamme bedoening. 
 
Dan moet ook ik het toch over het gedrag van een select groepje mensen hebben op de tribunes. Oerwoud geluiden keur ik af en niet zo zuinig ook. Het is niet van deze tijd en je zet jezelf gigantisch voor lul. We staan er op deze manier weer lekker op in voetbalminnend Nederland. Ook het vuurwerk op het veld gooien moet echt stoppen. Vuurwerk in de gracht gooien kan eigenlijk al niet, maar dat valt nog te overzien. Wat er gister nu gebeurde kan en mag niet. Het is gevaarlijk voor diegene die op het veld staan. 

Natuurlijk hopen we op vuurwerk op het veld (voetballend). Vooraf punten verwachten tegen Ajax, heeft niemand gedaan denk ik, maar dan moet er wel een Utrecht op het veld gestaan hebben waar we als supporters trots op kunnen zijn. Helaas hebben we dat gister niet gezien! 
 
Afijn, vrijdag tegen Fortuna Sittard uit. En ik hou m’n hart vast. Want wat we tot nu toe gezien hebben van dit FC Utrecht is ondermaats! En dan druk ik me nog zachtjes uit. 
 
Tot volgende week,
 
Dustin 

11459

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS