Column: Vallen en opstaan

Het was niks, het is niks en het wordt niks. Welkom in het leven van een FC Utrecht supporter. Nee, zonder dollen… Dit valt in de lijn der verwachtingen. Als je denkt dat je na één redelijke wedstrijd tegen Heracles er weer bovenop bent, kom je dus bedrogen uit.
 
Ron Jans is er nu twee weken en dat is te kort om alles nu al op de rit te hebben. Het was natuurlijk lekker om vorige week te zien dat je een iet wat herkenbaar FC Utrecht hebt gezien. Een week later tegen NEC zie je er nauwelijks iets meer van terug, met name in de eerste helft.
 
Het zal met vallen en opstaan gaan, zo zei Ron Jans na afloop tegen ESPN en ik geloof ieder woord wat hij zegt. Noem het naïef of noem het vertrouwen. Hij zei dat bepaalde spelers te veel met de bal gingen lopen, in plaats van inspelen en door bewegen. Waardoor bepaalde spelers dus niet in hun kracht konden spelen. En als je de wedstrijd terug kijkt (ik snap dat je daar alles behalve zin in hebt), zie je dat ook daadwerkelijk terug.
 
Je maakte het jezelf zo onnodig moeilijk, en zelfs dan heb je voldoende kansen gehad om een goal te maken. Jans gaf zelf aan in de eerste helft te zijn gevallen, maar in de tweede helft een beter Utrecht gezien te hebben. Kan ik me gedeeltelijk in vinden. Het is nog niet wat het moet zijn, zeker niet. En je zal nog tegen de nodige zeperds aanlopen. Toch heb ik dermate veel vertrouwen in Ron Jans, dat ik me nu nog weinig zorgen maak.
 
Aankomend weekend een “degradatiekraker” tegen Almere en tevens de eerste thuiswedstrijd voor onze nieuwe trainer. Laten we hem met zijn allen een ontzettend warm welkom geven in een kolkende Galgenwaard. We gaan toch niet echt degraderen?
 
Frans van Seumeren gaf aan in Café Galgenwaard dat zij dicht bij de aankoop van stadion Galgenwaard zijn. En dat kunnen wij als supporters alleen maar toejuichen denk ik! Het stadion hoort van de club te zijn! Ook even de complimenten voor het team dat Café Galgenwaard maakt. Zij waren voor het eerst te zien op ESPN! Loon naar werken noem ik dat, want er zit enorm veel werk in. Fantastisch dat zij nu dit platform krijgen! Heb je Café Galgenwaard nog niet gezien? Kijk deze dan terug via je digitale tv ontvanger of via youtube! Een aanrader! Te gast waren: Jan van Staa, Frans van Seumeren, Mark van der Maarel en Marcel Fagel!
 
Tot volgende week,
Dustin Bronius


11579

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS