Column: Uitvergroten

Een punt tegen PSV, het maximaal haalbare. Gestreden voor een punt, en na een offday tegen Vitesse heeft FC Utrecht zich dus qua mentaliteit herpakt! 
Het was “Otje” die de ban brak. Werkt zich altijd een slag in de rondte, maar het ontbrak nog wel eens aan rendement. Hij was er de afgelopen wedstrijden steeds dichtbij en het was wachten op het moment dat zo’n bal eens binnen zou ploffen. Dat gebeurde nu, en hoe! Hij schijnt echt alleen maar mooie goals te kunnen maken. Is de mug nu los?! 
 
PSV kwam op voorsprong, maar had de wedstrijd zeker met 10 man uit moeten spelen. Hoe Branthwaite ontsnapt aan rood is weer eens typerend aan het Nederlandse scheidsrechterscorps. Gelukkig weet FC Utrecht redelijk snel de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Opnieuw Boussaid met een goede voorzet naar Douvikas die heerlijk met de borst klaarlegde voor van de Streek die gelijkmaakte. 
 
Daarna heb je op mentaliteit een resultaat over de streep getrokken. Luuk de Jong die alleen maar aan het klagen was tegen de leidsman, Xavi Simons die op dit moment nog steeds uit de broekzak van Klaiber probeert te kruipen en een Veerman die nu nog steeds in de Galgenwaard staat met de bal aan de voet voor een voetballende oplossing. 
 
Dan na de wedstrijd, het is zoeken natuurlijk voor bepaalde journalisten naar sensatie. Want wanneer een topclub niet weet te winnen is het vooral de topclub die het laat liggen. Jeroen Kapteijns, journalist voor de telegraaf gooide het over een andere boeg. Het wangedrag van supporters. En dan met name spreekkoren dat “alle boeren homo” zijn en de nummer 7 van PSV dezelfde geaardheid heeft. Nu is het anno 2023 al snel grensoverschrijdend natuurlijk, maar dit is uitvergroten van iets wat totaal in deze context niet nodig is. Jeroen die maar al te graag het sportcomplex op Overvecht weet te vinden voor de primeurtjes, maar dus net zo graag FC Utrecht in een kwaad daglicht wil plaatsen. 
 
Alles voor een mooi, sensationeel stukje toch Jeroen? Dat we het over de spreekkoren vanuit het uit vak maar niet hebben, valt onder de noemer ‘niet gehoord’. Het met een ziekte geaccentueerde Utrecht werd meermaals geroepen en ook het veld werd met fakkels bestookt. Maar daar is geen plek voor in het stukje uiteraard, want het gaat over een topclub. Misschien word het voor Jeroen dan wel eens tijd om lekker de Herdgang op te gaan zoeken voor de mooie primeurtjes. Maar dat schijnt alleen voor de echt 'grote' journalisten te zijn weggelegd. 
 
Aanstaande vrijdag een zogenoemde “zes punten” wedstrijd, tegen een erg leuk spelend Sparta. Altijd één van de mooiere awaydays. Willen we echt wat, moeten we ook in Rotterdam een resultaat gaan halen. Tegen PSV is het vanzelfsprekend dat het team zich kan opladen, je speelt immers tegen een grote tegenstander. Nu is het zaak om ook tegen de “mindere” teams te laten zien dat Vitesse-uit in ieder geval qua mentaliteit een incident is geweest! 
 
Tot volgende week,
Dustin

11538

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS