Column: Trots

FC Utrecht tegen Ajax. Het blijven wedstrijden op zich. De media hebben zich afgelopen week gestort op het feit dat deze wedstrijd niet uitgespeeld ging worden of uberhaupt gespeeld ging worden. Stemmingmakerij? We staan er slecht voor, dat is zeker zo, maar wat hebben wij ons laten zien aan heel voetballend Nederland. FC Groningen, kijken jullie mee? Zo kan het dus ook!
 
Trots ben ik, niet alleen op die jongens op het veld, ook op alle gasten op de tribune. Niet alleen de Bunnikside, maar alle tribunes die vol overgave de jongens steunden. Zo zal het altijd moeten zijn! Ook wij als supporters hebben nu gezien en gehoord hoe het kan. De Bunnikside maakt altijd wel lawaai, maar nu vraag ik persoonlijk aan de overige tribunes, doe dit asjeblieft veel en veel meer thuiswedstrijden en help de Galgenwaard een onneembare vesting te maken. We hebben elkaar nodig!
 
Ook complimenten voor de sfeeractie! Heel wat supporters en stewards en fotografen moeten voortaan als roodharig door het leven, maar dat mag verder geen naam hebben. Brandblussers met “rode rook” gaf een heel gaaf effect! Wat fantastisch gevonden!
 
Hoewel het wellicht op het veld nog steeds ontbreekt aan een leider, heb ik nu een compleet team voor elkaar zien strijden. Als broeders, als familieleden die in zwaar weer zitten. Ik heb spelers tackles zien maken die normaal (bij wijze van spreken) met een schoon broekje naar huis gingen. Ik heb Ron Jans bekers zien opruimen met een glimlach. De roep om de steun van de supporters vanuit de selectie en Jans is oprecht. Dat hebben we nu kunnen zien.
We staan drie puntjes achter op de nummer tien. Hoe kan de wereld er dan anders uit zien na één overwinning hè. Laat ik wel realistisch blijven, van Ajax winnen is leuk, heel leuk zelfs. Maar wanneer je nu niet doorpakt tegen Fortuna is het voor het gevoel voor niets geweest.
 
Woensdagavond is de technische avond in stadion Galgenwaard. Het moment om je (kritische) vragen te stellen aan o.a. Jordy Zuidam, Ron Jans en Linda Hebling. Ook de selectie is daar aanwezig.
Om even lekker af te sluiten, hoewel we nog steeds onderin staan en het de afgelopen weken een zooitje was. Het kan dus altijd erger, want met een miljoenen imperium en budget één na laatste staan…
Voor nu, geniet er van en vanaf Fortuna weer volle bak achter de ploeg! Want hoe meer we winnen, hoe langer die club onder ons blijft staan.
 
Nog één keer: Helemaal niets in Amsterdam!
 
Ik heb genoten, jullie ook? Tot volgende week!
Dustin

11615

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS